Ons verhaal
BE Alink is een Nederlandse ontwerper, architect, weldoener en uitvinder van de Alinker.
Het Alinker verhaal begon met een opmerking van BE's moeder Antonia Esman toen ze ouder werd. Tijdens het passeren van een aantal oudere mensen met een rollator en scootmobiel, zei ze: "over mijn lijk dat ik er ooit één zal gebruiken!" BE wilde iets beters voor haar moeder ontwerpen, maar realiseerde zich al snel dat er eigenlijk behoefte was aan een voertuig dat onze vooroordelen over mensen met een bewegingsbeperking wegnam. Een apparaat waarmee je weer als volwaardig deelnemer van de maatschappij gezien word. We worden immers allemaal ouder, maar in plaats van bang te zijn voor wat ons te wachten staat, kunnen we nu actief blijven, energiek zijn en vrijheid en vreugde ervaren met de Alinker!
De Alinker is in 2014 voor het eerst op de Nederlandse markt geïntroduceerd via een crowdfunding campagne. Daarna, In 2016 werd de Alinker gelanceerd in Noord-Amerika via een andere zeer succesvolle crowdfunding campagne. Het Alinker team is trots op haar creatie. De Alinker is niet alleen spraakmakend, maar daarnaast is het team dankbaar voor alle steun van klanten en Alinker-supporters in de Alinker-community. De Alinker!" is er niet alleen voor hem of haar, maar voor ons allemaal.
De Alinker is in 2014 voor het eerst op de Nederlandse markt geïntroduceerd via een crowdfunding campagne. Daarna, In 2016 werd de Alinker gelanceerd in Noord-Amerika via een andere zeer succesvolle crowdfunding campagne. Het Alinker team is trots op haar creatie. De Alinker is niet alleen spraakmakend, maar daarnaast is het team dankbaar voor alle steun van klanten en Alinker-supporters in de Alinker-community. De Alinker is er niet alleen voor hem of haar, maar voor ons allemaal.
Onze Missie
Het is onze missie om revolutionaire oplossingen te creëren voor mensen die een actief willen blijven, ondanks bestaande of zich ontwikkelende (bewegings)beperkingen. Ons doel is om het voor mensen zo makkelijk en leuk mogelijk te maken om fysiek actief, sociaal verbonden en emotioneel betrokken te blijven bij de gemeenschap.
"Doe waar je passie ligt en zorg voor elkaar! Laat niets je in de weg staan"
- BE Alink
BE heeft tijdens haar jarenlange verblijf in het buitenland, gewerkt in landen als Afghanistan, waar ze scholen voor meisjes bouwde. Haar ervaringen en verblijf daar hebben haar de ogen geopend hoe belangrijk gemeenschapsparticipatie en sociale integratie is. De Alinker zet zich dan ook in om 1 op de 100 verkochte Alinkers te doneren aan slachtoffers van landmijnen, niet alleen veteranen- maar ook aan projecten voor geamputeerde mensen.