FAQ


Kan mijn moeder, die Parkinson heeft, een Alinker gebruiken?

In de eerste jaren hebben we al ervaring opgedaan met honderden mensen met verschillende vaardigheden en uitdagingen. Het is erg moeilijk te zeggen wie er succesvol zal zijn met de Alinker op basis van alleen de fysieke conditie.

In het algemeen kunnen we zeggen dat mensen die altijd al heel actief zijn geweest en dan geconfronteerd worden met de diagnose MS of Parkinson bijvoorbeeld, waarschijnlijk succesvol zullen zijn met en veel plezier zullen beleven aan het rijden met de Alinker.

We weten dat de Alinker wordt gebruikt door mensen met Parkinson, MS, RA, SCI, artritis, diabetes en neuropathie, maar ook door mensen die een beroerte hebben gehad, of revalidatie na een operatie hebben ondergaan, zijn geamputeerd, enzovoort.

Het zijn niet zozeer de fysieke capaciteiten, maar eerder de mentaliteit van actief, gezond en betrokken willen zijn. Wetende dat het moeite kost, maar dat de inspanning de voordelen en het goede gevoel waard is.

Op basis van onze ervaring kunnen we zeggen dat mensen op zijn minst in staat moeten zijn om het volgende te doen:

 • Enige controle over de benen hebben.
 • In staat zijn om één been op te tillen terwijl u op het andere staat.
 • Opmerkzaam zijn en bewust van de omgeving.
 • Bewust zijn van de eigen beperkingen om niet te gaan overdrijven of onveilige acties te ondernemen.

Welke maat heb ik nodig?

De Alinker is er tot nu toe in drie frame maten. De binnenbeen lengte is de belangrijkste maat om te bepalen welke Alinker het beste bij u past. Elke Alinker heeft een instelbare zithoogte, waardoor u een bereik heeft. Eerst moet u uw binnenbeen lengte meten. OPMERKING: de binnenbeen lengte van de Alinker meet u tot op de grond, niet de naad van uw broek! (Raadpleeg de productpagina voor instructies over het meten).

- U heeft een Small nodig als uw binnenbeen lengte tussen de 68 en 80 cm is.
- U heeft een Medium nodig als uw binnenbeen lengte tussen de 80 en 89 cm is.
- U heeft een Large nodig als uw binnenbeen lengte tussen de 89 en 99 cm is.

Let op: als u tussen twee maten in zit, kies dan de kleinere framemaat. Deze maten zijn gebaseerd op een zadelpen met vering die standaard op de Alinker wordt geleverd. Er kan een vaste zadelpen worden gemonteerd, waarbij de zadelhoogte met ongeveer 4 cm zakt.Zit er een parkeerrem op?

Ja! Er zit een rem op het achterwiel en een parkeervergrendeling op de remhendel. Als de parkeervergrendeling eenmaal is ingeschakeld zal de Alinker R-volution niet meer wegrollen. Dit is onze standaard handrem, geschikt voor de meeste mensen. Hij kan worden vervangen door adaptieve handremmen. Zo hebben push-down, door gewicht geactiveerde remmen de voorkeur voor gebruikers met een verminderd geheugen of handgevoeligheid wanneer het knijpen in een handrem te moeilijk is.

Alinker verkoopt momenteel geen onderdelen. Als er andere remmen nodig zijn, kunt u contact opnemen met een lokale dealer die zich bezighoudt met adaptieve technologieën.Hoe zwaar is het?

De Alinker weegt 12 kg en is opvouwbaar. Als u hem inklapt, kunt u met de snelsluiting de wielen en het zadel er eenvoudig af halen, waardoor hij minder weegt. Het totale gewicht van de voorwielen, het stuur en het zadel is iets meer dan 2 kg, dus bij het optillen van de gedemonteerde Alinker in de auto, is het minder dan 10 kg (de Large is een beetje zwaarder, de Small een beetje lichter).

Wat is het maximale draagvermogen?

De maximale capaciteit van de Alinker is 120 kg.

Word de Alinker vergoed door de ziektekostenverzekering?

Het is zeer waarschijnlijk door de positieve effecten van het gebruik van de Alinker zoals:

 • Onafhankelijke mobiliteit, de mogelijkheid om zelf op pad te gaan
 • Opnieuw functioneren/bewegen op ooghoogte
 • Opbouw van spierkracht
 • Toename van actieve periodes met verminderende vermoeidheid
 • Verminderde belasting van de onderste ledematen
 • Sociale betrokkenheid
 • Vergroot zelfvertrouwen
 • Het aantal dokters- en ziekenhuisbezoeken kan verminderen.

Evenals het ontstaan van andere aandoeningen waarvan bekend is dat ze door inactiviteit worden veroorzaakt.
De Alinker is geen medisch hulpmiddel. Het is een loopfiets, een loophulp.

We raden u aan om met uw verzekeringsmaatschappij te praten over de voordelen die de Alinker voor u heeft. Aangezien de Alinker een nieuw apparaat is, moet deze bij verzekeringsmaatschappijen worden geïntroduceerd als een mogelijke manier om hogere medische kosten te voorkomen als gevolg van verlies van spiermassa en mobiliteit door bijvoorbeeld het gebruik van een elektrische scooter. Om weer op ooghoogte te zijn, zelf op pad te kunnen gaan, je spierkracht op te bouwen, je conditie op te bouwen, verder te gaan met minder vermoeidheid, je benen niet te belasten, weer bezig te zijn, je gelukkiger te voelen zou misschien andere kosten kunnen voorkomen. Sommige verzekeringsmaatschappijen dekken loophulpmiddelen, dus het is de moeite waard om het met de uwe te overleggen.

Hoe zit het met schuine hellingen/heuvels en bergafwaarts gaan?

De Alinker is ontworpen om het lopen gemakkelijker te maken en is het meest geschikt voor vlakke en relatief vlakke gebieden. Bergop en bergaf gaan is uitdagender, zoals bergop rijden in een rolstoel of op een fiets. In het algemeen is het moeilijk om te zeggen, maar sommige mensen zullen lichte heuvels zien als een goede uitdaging om hun spieren te oefenen als krachttraining, en voor andere mensen zijn kleine heuvels misschien te uitdagend. De standaard achterrem is geschikt voor dagelijks gebruik en kan worden vastgehouden bij het afdalen van een licht hellend gebied om niet te versnellen.

Bij het afdalen van een helling mag u geen snelheid opbouwen, maar moet u onder de 5 km per uur blijven. De Alinker R-volution mag niet worden gebruikt om bijvoorbeeld de berg af te racen. De maximum snelheid is 5 km per uur, dus Alinker gebruikers die heuvelafwaarts gaan, wordt aangeraden langzamer te gaan rijden, voor de veiligheid en om de loopfiets onder controle te houden.

Is geel de enige kleur?

Momenteel is geel de enige kleur, maar waarschijnlijk zal dat in de toekomst veranderen! We horen graag uw mening over welke kleuren wij zouden kunnen toevoegen!

Zijn er video's om te bekijken hoe het allemaal werkt?

Ja! We hebben veel zeer korte video's gemaakt. Om precies te vinden wat u wilt zien hebben we ze een naam gegeven op basis van de activiteit in de video.

Montage video's kunnen hier worden bekeken: Montage video's

Instructievideo's kunnen hier worden bekeken: Instructie video's

Zijn ze beschikbaar en waar kan ik er een kopen?

Ja, u kunt ze hier op onze website kopen. De Alinker is verkrijgbaar in drie frame maten (Small, Medium en Large), afhankelijk van uw afmetingen. Zie "Hoe te meten" op de productpagina.

We proberen ze altijd op voorraad te hebben. De balans tussen vraag en aanbod is een uitdaging, soms staat er een maat in nabestelling. In dat geval laten we u de verwachte levertijd weten voordat u uitcheckt.

Verzending en verwachte levertijden zijn altijd schattingen en onder voorbehoud van omstandigheden waar wij geen controle over hebben.

Wat is de prijs van een Alinker?

In Canada wordt de Alinker verkocht voor $ 3.347 inclusief belastingen, in de Verenigde Staten voor $ 2.570 in Nederland voor € 2.380, en in Australië voor $ 3.425.

We doen geen concessies aan kwaliteit. Ons doel is om zo veel mogelijk mensen te helpen actief te blijven. We werken continu aan de juiste balans tussen prijs en kwaliteit, Alinker's zijn niet de goedkoopste loopfietsen. Wij zijn van mening dat de loopfietsen gebouwd moeten worden voor langdurig gebruik. Hiervoor gebruiken we de beste materialen, huren we de beste mensen in en geven we u meer fiets voor uw geld.

De voordelen van het gebruik van de Alinker voor uw gezondheid en algemeen welzijn wegen zwaarder dan de nadelen van bijvoorbeeld passief zitten op een scooter.

De Alinker is in feite een eenmalige investering met extra voordelen voor de algehele gezondheid en het welzijn. We noemen het graag ‘goed gevoel’.

Past een mandje of andere accessoires?

De Alinker kan worden uitgerust met enkele accessoires zoals bijvoorbeeld het klickfix.com systeem voor kleine tassen en eventueel een mandje. Let er wel op dat u niet teveel gewicht aan uw stuur hangt.Teveel gewicht aan de stuurstang, maakt het sturen minder comfortabel en kan het stuurmechanisme hinderen.


In het algemeen kunnen alle accessoires die op fietsen kunnen worden gemonteerd (zoals bekerhouders, bellen, telefoonhouders, verlichting, reflectoren, etc.) waarschijnlijk ook op de Alinker worden gemonteerd.


We zijn bezig met de ontwikkeling van speciale Alinker tassen die met klittenband om het frame worden vastgezet. Houd de winkel in de gaten voor nieuwe Alinker specifieke producten die we in de loop van de tijd aan ons assortiment zullen toevoegen.


Suggesties van Alinker gebruikers over welke accessoires ze willen of zoeken zijn altijd welkom. Laat het ons weten!

Is de Alinker beschikbaar voor kinderen?

Nog niet, maar bij de productontwikkelingen het heeft onze hoogste prioriteit. Wij krijgen regelmatig aanvragen van ouders voor hun kinderen. Vooral kinderen met een hersenverlamming hebben vaak meer last dan baat bij de apparaten die momenteel voor hen beschikbaar zijn.
Financiering is altijd een grote uitdaging voor nieuwe productontwikkelingen, omdat het intensief en kostbaar is.

Houd de nieuwe aankondigingen in de gaten via onze Alinker Insider nieuwsbrief. Ontvangt u deze nog niet, schrijf u dan nu in op onze website.

Kan ik de stuurstang en het zadel aanpassen of vervangen?

Ja, het stuur en zadel zijn standaard fietsonderdelen en kunnen worden vervangen door een willekeurige stuurstang of zadel dat u verkiest boven de onderdelen die standaard op de Alinker zitten. Maar omdat de Alinker geen fiets is, is de beweging anders en zijn niet alle fietszadels even geschikt voor een Alinker.

Dus… zijn we  bezig met de ontwikkeling van een Alinker specifiek zadel. We hebben zeer positieve ervaringen met de eerste prototypes en het belooft een grote verbetering te worden. We werken samen met de grootste zadelmaker ter wereld en hopen binnenkort een ware zadelrevolutie te kunnen aankondigen!

Houd de nieuwe aankondigingen in de gaten via onze Alinker Insider nieuwsbrief. Ontvangt u deze nog niet, schrijf u dan nu in.

Past het in mijn auto?

Past het in mijn auto?
Waarschijnlijk wel. De Alinker is inklapbaar en met eenvoudige snelsluitsystemen kunnen de wielen en het zadel worden verwijderd. Met behulp van een inbussleutel is de stuurstang ook eenvoudig te verwijderen.

We hebben een Alinker loopfiets achterin een Toyota Yaris en Echo, een Suzuki Swift en een Smart gezet, om een paar kleine auto's te noemen. Wanneer u een grotere auto hebt en/of de achterbank neerklapt, kunt u de Alinker eenvoudig opklappen en in de auto leggen.

Kan ik ermee reizen?

De Alinker kan u inderdaad meenemen op uw reizen. Alinker gebruikers hebben hun ervaringen met stadsbussen, trams, treinen en vliegtuigen vaak met ons gedeeld.

De Alinker is nieuw en nog niet bij veel mensen bekend. Omdat het soms als een coole 'fiets' wordt gezien, hoort u bijvoorbeeld van een buschauffeur: "mevrouw, u mag hier geen fiets meenemen". Er is wat uitleg nodig om mensen te informeren  dat de Alinker geen fiets is maar een loophulp. U kunt deze situatie gebruiken door uit te leggen dat dit uw loopondersteuning is. Het is geen medisch hulpmiddel, maar het stelt u wel in staat om te wandelen en op pad te gaan. Het past ook binnen de afmetingen van een rolstoel, de grootte mag geen bezwaar zijn.

Wanneer u met het vliegtuig gaat, is het raadzaam om de maatschappij van uw vlucht vooraf te informeren dat u met uw loophulp reist. Leg uit wat het is en dat u het graag tot aan het vliegtuig meeneemt. Indien nodig kunt u ook uitleggen hoe het is om in een rolstoel van de luchtvaartmaatschappij rondgeduwd te worden. De ervaringen van Alinker gebruikers waren zeer positief en het personeel was zeer behulpzaam en geïnteresseerd in dat coole ding waarmee u reist!

Kan ik het op slot zetten?

Over het algemeen hoef je de Alinker niet op slot weg te zetten omdat u hem mee kunt nemen naar winkels, musea en winkelcentra. Maar gebruik indien nodig een ketting, beugelslot of kabel, net zoals u dat voor elke fiets zou doen. Het zal dan ook verstandig zijn om de wielen met het snelsluitsysteem eraf te halen en deze op te bergen.

Hoe zit het met garantie?

Informatie over de garantie kunt u hier bekijken: Garantie informatie

Deze garantie is beperkt tot de eerste twee jaar en wordt UITSLUITEND verleend aan de oorspronkelijke koper op voorwaarde dat deze de Alinker®-fiets via de website registreert. Registreer u samen met het unieke serienummer, dat zich op de achterkant van de vork van elke Alinker bevindt. Zodra deze op de registratiepagina wordt getoond met de naam en het adres van de eigenaar is de registratie voltooid en is de garantie geldig. Deze garantie is niet overdraagbaar en is beperkt tot 24 maanden vanaf de aankoopdatum.

Sluit je aan bij de Alinker - Schrijf je in voor de nieuwsbrief