Een 1000-km Cross-Ontario Journey to Remember - voor Alzheimer


Afgelopen maand heeft de alom gevierde Canadese Tsjaad Cieslik, op 68-jarige leeftijd op zijn Alinker een epische 1000 km afgelegd door Ontario om het bewustzijn en de fondsen voor Alzheimer onderzoek te verhogen. 

Tsjaad zet zich als longkanker overlevende niet alleen in voor het goede doel, hij is ook voorvechter van 'Memory Makers for Alzheimers'.

In 2010 richtte Tsjaad 'Butterfly of Hope' op, een voortdurend groeiende gemeenschap van honderden Canadezen die zich verenigden tegen kanker en andere ziektes, om degenen die hun strijd hebben verloren te eren en om de overlevenden te vieren. De naam komt voort uit 'het Butterfly-effect' - de theorie dat een vlinder die zijn vleugels uitslaat in Peking een orkaan kan veroorzaken in de Atlantische Oceaan.

In de afgelopen 14 jaar heeft Tsjaad, ook wel Papa B genoemd, tienduizenden kilometers door Canada gelopen, en samen met zijn Butterfly of Hope-teams meer dan 2,6 miljoen dollar opgehaald voor de financiering van onderzoek en patienten-ondersteuning."Aanleiding was in 2003 in eerste instantie de strijd van mijn schoonmoeder tegen borstkanker, die ze helaas verloor in 2005, en daarna de diagnose van mijn eigen moeder in 2006," herinnert Tsjaad zich. "De wandelingen hielpen het leven van andere mensen te redden en bereidden me ook voor op de donkere tijden die volgden, want in 2009 werd ik zelf getroffen door longkanker stadium 2 en een tumor in mijn onderrug. De band die ik in de loop der jaren met veel andere mensen die door kanker werden getroffen heb opgebouwd hielden me op de been en maakten ons allemaal sterker".Chad voltooide zijn 1000-km lange wandeling op de Alinker R-volution. Het innovatieve loophulpmiddel van de Nederlands-Canadese ontwerper BE Alink. Voor iedereen die actief wil blijven, ongeacht de mogelijke bewegings-uitdagingen. De Alinker behoort tot de Top 5 SheEO Canadese Ondernemingen en was de Beste Innovatiefinalist in 2017 bij de Small Business BC Awards. Oktober 2016 stond de Alinker in de LA Fashion Week en Mercedes-Benz Fashion Week in Moskou in de belangstelling tijdens de shows van Bezgraniz Couture,  een ontwerper van wereldklasse op het gebied van coole en draagbare kleding voor mensen met een handicap. Dit was de 103ste en langste fondsenwervingswandeling van Tsjaad, en hij zette zich in met de gepassioneerde onbaatzuchtigheid die hij keer op keer heeft bewezen bij: One Walk to End Cancer, 25-km en 100-km Walk for SickKids, de 24-uurs 100-km Mont Tremblant Marathon, Weekend to End Breastcancer, Weekend to End Women’s Cancers, Ride to Conquer Cancer, Relay for Life, CIBC Run for the Cure, Walk for Memories, en ook voedselbanken, de Stoney Creek Minor Hockey Association en Stoney Creek Women's Hockey League. "Er zijn nog altijd zoveel antwoorden nodig, en elke dollar die we inzamelen brengt ons een stap dichterbij", voegt Chad toe. "Dit is waar het om gaat: de mensen hoop geven dat we op de goede weg zijn. "In 2014 heeft de Stoney Creek Chamber of Commerce Tsjaad Cieslik geëerd met de Citizen of the Year erkenning.
Tsjaad is op 23 januari 2018 overleden aan een hartstilstand, leest u alstublieft: 
Hamilton News

Sluit je aan bij de Alinker - Schrijf je in voor de nieuwsbrief