Veelgestelde vragen (FAQ)

em_20140213_62665

Kan ik er één kopen? Wanneer zijn ze verkrijgbaar?
Ja, je kunt er nu één kopen (maat: Medium)! Ook zijn de pre-sales zijn gestart voor de Small en de Large in  Nederland. Als je een Small of Large Alinker wilt kopen, wees er dan snel bij; de oplage van de eerste scheepslading is beperkt! Ga naar de koop-een-Alinker pagina.

De eerste Alinkers zijn in mei 2015 geleverd in Nederland. Later zullen ook de omringende Europese landen en Noord Amerika volgen.

In eerste instantie zullen Alinkers verkrijgbaar zijn in de frame-maat Medium. Deze is alleen geschikt voor mensen tussen 1.65m en 1.80m. De Small en de Large zijn nu te bestellen en komen naar verwachting eind mei 2016 in Nederland aan.

Hoeveel kosten ze?
De prijs voor de Alinker R-volution is €1497.

Hoe zit het met mandjes, licht en reflectors?
De Alinker beschikt nog niet over een accessoire-lijn, maar gebaseerd op alle feedback zijn we bezig een aantal Alinker specifieke producten te ontwikkelen. In principe zijn fietsaccessoires ook geschikt voor de Alinker. We horen graag jullie ideeën en wensen hiervoor. Het assortiment aan accessoires zal groeien door de wensen en behoeften van onze klanten. We denken aan verschillende productlijnen.

Komt de Alinker er ook in kindermaten?
Jazeker, we zijn sinds 2015 bezig met het ontwikkelen van een kinder-Alinker. Kinderen reageren zeer enthousiast op de Alinker, dus dit heeft alle aandacht van onze ontwerpers en ontwikkelaars. Er komen drie verschillende framematen voor kinderen. Hou onze website in de gaten voor de ontwikkelingen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Kan mijn moeder, die Parkinson heeft, hem gebruiken?
De eerste tests door mensen met Parkinson zijn positief verlopen. Nu is iedereen anders en er zijn wel een paar algemene aanbevelingen waar mensen aan moeten voldoen.

Dit zijn enkele vaardigheden waarover mensen die een Alinker willen gebruiken moeten beschikken:

• Enigszins kunnen lopen d.w.z. controle hebben over hun benen
• Op- en af kunnen stappen d.w.z. een been over het zadel kunnen tillen
• Tussen de 1.65m en 1.80m lang zijn voor het Medium frame
• Zich bewust zijn van de omgeving
• Hun beperkingen kennen; veiligheid staat voorop

Welke maten zijn er, hoe groot moet je zijn?
Small: 1.45m – 1.65m
Medium: 1.65m – 1.80m
Large: 1.80m – 2.00m

Zit er een parkeerrem op?
Uiteraard! De R-volution is standaard uitgevoerd met een rem op het achterwiel en een blokkeerstand op de remgreep.

Kan ik hem naar mijn behoefte aanpassen? Stuur, zadel?
Ja, je kunt elk fietszadel gebruiken en het stuur uitwisselen. Onze ontwerpers/ontwikkelaars zullen ook inspelen op de feedback van de gebruikers door nieuwe ontwerpen en aangepaste Alinker-accessoires. Stuur ons je ideeën en suggesties voor nieuwe producten. We zijn ook bezig met het ontwikkelen van speciale Alinker R-volution zadels voor optimaal comfort tijdens het gebruiken van de Alinker R-volution.

alinker-e1393227349853-295x300

Is geel de enige kleur?
De eerste orders komen alleen in geel. Zo gauw we grotere aantallen kunnen bestellen is de Alinker R-volution verkrijgbaar in drie kleuren. Mensen die niet bang zijn om op te vallen kunnen kiezen voor de gele kleur. Mensen die meer voelen voor de traditionele gouwe ouwe Nederlandse fiets kiezen voor de dieppaarse/aubergine versie en mensen die een meer hightech look willen, kunnen kiezen voor geborsteld aluminium met een doorzichtig vernis.

Hoe zwaar Is de Alinker?
Hij weegt ongeveer 12 kilo, en is opvouwbaar.

Past hij in mijn auto?
Zeer waarschijnlijk wel, al is dit natuurlijk afhankelijk van de auto waarin je rijdt. De R-volution opvouwbaar en kun je dus inklappen; de wielen zijn er eenvoudig af te klikken en ook de zadelpen kun je makkelijk verwijderen. Daardoor is hij makkelijk uit elkaar te halen, op te klappen en te vervoeren.

Is de rem wel krachtig genoeg?
De standaard achterrem is uitstekend geschikt bij normaal gebruik. De Alinker R-volution moet je bijvoorbeeld niet gebruiken om van heuvels af te racen. Het is niet verstandig om harder te rijden dan 5 km/uur. Optioneel zijn voorremmen, trommelremmen die gemonteerd worden in de afklikbare voorwielen. Deze zitten niet op de standaard Alinker R-volution.

Hoe kan ik hem op slot zetten?
Je kunt de Alinker op slot zetten met elk verkrijgbaar fietsslot, beugel, ketting of kabel.

 

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU