Renée en de R-volution gaan naar Den Haag

Ambassadeurs

photo-157a
Zoals ik al eerder schreef heb ik vandaag de Alinker meegenomen op zijn allereerste treinreis. Ik was een beetje zenuwachtig omdat ik niet wist hoe de mensen van de NS zouden reageren. Maar alles ging prima. Ik kreeg de Alinker makkelijk de trein in. Hij is niet zo zwaar dus ik kan hem zelf de trein in tillen. Overigens kreeg ik ook vaak hulp aangeboden van andere passagiers en van een conducteur.
the-alinker-goes-to-the-hague-e1392614244880
Ik ondervond eigenlijk geen problemen. Tenminste, als je de kapotte lift in Arnhem niet meetelt. Gelukkig hoefde ik alleen de trap àf met de Alinker… En het was geweldig om te zien hoe mensen reageerden op de Alinker. Hee, wat is dat? Dat is een handige fiets! Ik raakte in gesprek met een medereizigster die wilde weten wat het is en wat je ermee kunt doen. Ik benadruk altijd dat hij niet alleen handig is en mij de vrijheid geeft om overal zelfstandig heen te reizen, maar vooral ook leuk!

Ik reisde van Nijmegen naar Den Haag en dat betekende dat ik in vier treinen terechtkwam. Vier verschillende types treinen. Ik zocht overal de fiets- en rolstoelingangen op. In sommige treinen moest ik in de gang zitten, maar er waren ook treinen met een rolstoelplaats in de coupé zelf.

Ik had in Den Haag een vergadering in het gebouw van de Tweede Kamer. Dat betekende dat ik door een beveilingscontrole moest met de Alinker. Alweer geen probleem, ik mocht zelfs op de Alinker door het poortje rijden. Daarna werd ik nagekeken met een handscanner, die natuurlijk afging vanwege mijn heup :) Ik had geen problemen in het gebouw zelf. Ik kon overal goed komen. Ze hebben er liften en invalidentoiletten en ik kon daar zonder problemen gebruik van maken. In het zaaltje waar we moesten zijn vroeg de bewaking wel of ik de Alinker achteraan in een hoek wilde zetten, voor het geval dat de zaal snel ontruimd moest worden in geval van nood. Maar ik mocht overal komen. En ze hebben er geweldige gladde vloeren, daar kun je prima vaart op maken! :)

Alles bij elkaar genomen verliep mijn reis prima. Mensen leken meteen te begrijpen dat ik de Alinker nodig heb om me te verplaatsen. Ze openden deuren voor me, hielpen me en gingen uit de weg als dat nodig was. Ik kreeg verraste blikken, mensen die nog eens omkeken: zag ik daar nu wat ik dacht dat ik zag? De dapperen onder hen lachten naar me en vertelden me dat ze het een handige fiets vonden. Mensen kwamen op me af en vroegen naar de Alinker. Voor zichzelf of voor anderen die er profijt van zouden kunnen hebben. Ze wilden weten wat hij kost en waar je hem kunt kopen. Ik moest ze nu nog vertellen dat ze geduld moesten hebben, maar binnenkort kunnen we een heleboel mensen blij maken met de Alinker!

 

Terug naar het overzicht >

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU