Het verhaal van Bianca over het nieuwe “bewegingsapparaat”

Onze klanten

Bianca was afgelopen jaar met een vriendin bij een festival in het Amsterdamse Bos. Het toeval wil dat zij allebei jarig zijn in juni, en om dat te vieren trakteerde Bianca haar vriendin en zichzelf op een dagje EkoTown, een festival met als thema verantwoorde voeding en duurzaamheid.

BiancaMultiple Sclerose (MS)

Ruim drie jaar geleden werd bij Bianca de diagnose multiple sclerose (MS) gesteld, na een lang zoektocht door de hele medische wereld. Tot voor kort werd gedacht dat MS een spierziekte was, maar tegenwoordig is bekend dat het een aandoening is van het centrale zenuwstelsel en dat de ziekte het omhulsel van zenuwbanen aantast. De oorzaak is niet bekend en er bestaat geen medicijn tegen MS.

Vanwege de MS heeft Bianca moeite met bewegen, ze heeft pijn en ze is overmatig vermoeid. Dit betekent onder andere dat ze uiterst zuinig met haar energie moet omgaan. Bij EkoTown had ze haar rollator bij zich, omdat ze niet wist of er genoeg plekken zouden zijn om te zitten of even tegenaan te hangen. Op haar eigen rollator kan ze altijd zitten als het nodig is.

Op EkoTown liep Bianca aan tegen twee andere dames die op het terrein rondjes liepen of reden met een opvallend geel “bewegingsapparaat”. Bianca en haar vriendin knoopten een gesprek aan met deze vrouwen, nieuwsgierig als ze waren naar de herkomst en multifunctionaliteit van het ding. Het bleek een zogenaamde Alinker loopfiets te zijn. Bianca mocht hem uitproberen en ze was meteen verkocht! Met haar rollator kijken mensen haar nog wel eens na met en blik van “Arme vrouw, wat zou haar mankeren?”, maar de Alinker is een stoer, opvallend ding. Als je daarop zit, ben je niet zielig.

Het juiste moment

Bianca nam een visitekaartje mee van de Alinker-dames, dat thuis in Breda op de plank bleef liggen. In de zomervakantie had ze het druk met haar twee kinderen, Anna van zes jaar en Harrie van vijf. Na de vakantie vond Bianca het kaartje weer en ze dacht: “Oh ja, nu ben ik aan de beurt!’.

De Alinker bleek inmiddels te koop via een crowdfunding-campagne op OnePlanetCrowd. Bianca maakte gebruik van de speciale earlybird-aanbieding: ze bestelde er een, en krijgt na een jaar een tweede exemplaar gratis in ruil voor het delen van gebruikservaringen. Die geeft ze cadeau aan de 19-jarige Jeffrey, bij wie een jaar geleden MS is vastgesteld.

Uitdaging

Bianca twijfelde of ze dit jaar de Bredase Singelloop kon doen. Hoewel ze wilde deelnemen aan de Familieloop – met rollator – besloot ze om het niet te doen. Het zou teveel energie kosten. Tot haar dochter Anna riep: “Mam, dan ga je toch op je Alinker?”

Van het één kwam het ander en zo gebeurde het dat Bianca de Bredase Singelloop op een Alinker deed. Op deze stoere loopfiets ging het makkelijk; de Alinker is een driewieler en zorgt voor evenwicht, en in tegenstelling tot een rollator hoef je zelf niets voort te duwen: je zit erop. De Alinker ondersteunt Bianca fysiek, en bovendien is het het stigma dat aan rollator kleeft, verdwenen. Op ooghoogte met de rest van de maatschappij, voelt ze zich een gelijkwaardig deelnemer aan die maatschappij!

 

“Dit artikel werd eerder gepubliceerd op http://www.debeterewereld.nl in 2014.”

 

Terug naar het overzicht >

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU