De ervaringen van Sophia Hendriks

Actief leven, Ambassadeurs, Onze klanten

In de afgelopen maanden zijn de eerste Alinkers overhandigd aan hun nieuwe eigenaren! Na een drukke periode van toeren door het land, drie uitleverfeesten en een geweldig eindfeest, krijgen we steeds meer feedback terug van onze early adopters. Hier lees je de ervaringen van Sophia Hendriks!

IMG_4309Sophia Hendriks (85) is een van de eerste bezitters van een Alinker. Jaren geleden kreeg ze twee nieuwe heupen en iets recenter een nieuwe schouder. Fietsen, autorijden en lopen werd moeilijk, een rollator is voor haar een slechte optie. Tot ze de Alinker zag in Amsterdam tijdens een presentatie; ze was meteen verkocht. Zaterdag 2 mei, tijdens ons eerste uitleverfeest bij het Dutch Bicycle Centre in Nijmegen, kreeg ze haar Alinker mee naar huis. Ze gebruikt hem nu een aantal maanden en schreef ons haar ervaringen:

“Mijn conditie was niet alles. Autorijden en daarna ook fietsen heb ik al jaren geleden moeten opgeven. En dan gaat de conditie al snel achteruit. Meestal liet ik mij ook met de auto wegbrengen als ik ergens heen moest, ook al was dat maar een paar straten verderop. Boodschappen werden, hoewel de supermarkt bij mij om de hoek zit, voor mij gedaan zodat ik daarvoor ook niet de deur uit ging. Ruim twintig jaar geleden heb ik een nieuwe heup gekregen en al snel daarna volgde ook mijn andere heup. Enkele jaren terug is ook mijn linkerschouder ‘vervangen’. Zo zie je, van binnen geheel gereviseerd maar conditioneel een wrak. 

De tijd dat ik de Alinker na de crowdfunding in ontvangst kon nemen kon voor mij niet snel genoeg gaan. Op dit moment ga ik tweewekelijks met de Alinker naar de oedeemtherapie voor mijn arm. Dit is een paar straten verderop, waar ik eerst met de auto naar toe werd gebracht. Een van mijn dochters loopt dan met mij mee. Ze klagen dan wel eens dat ze mij niet bij kunnen houden. Leuk hè! Boodschappen doen met de Alinker vind ik nog moeilijk. Ik voel me al snel bezwaard als ik voor mijn gevoel met een ‘fiets’ de winkel in ga. Mijn dochters vinden dat onzin. Een mandje zou wel prettig zijn.
Het gebruik van de Alinker wordt steeds gemakkelijker, hoewel ik het toch prettiger vind als er iemand meeloopt. Misschien is een kleiner maatje voor mij toch beter waardoor ik mij wat zekerder voel. Stoepen op gaan gaat dan misschien ook wat makkelijker. Dat vind ik op dit moment nog het moeilijkst. Spierpijn ervaar ik wel in mijn bovenbenen, maar in het begin meer als nu. Het op en afstappen gaat steeds beter/sneller nu ik het kunstje eenmaal door heb. Ondanks dat ik door de (hormoon)medicatie voor borstkanker eerder moe ben, heb ik het idee dat het gebruik van de Alinker mijn vermoeidheid steeds minder negatief beïnvloed. Mijn conditie gaat anders gezegd vooruit.
 
SophiaVooral mijn uithoudingsvermogen is vooruit gegaan. Hiervoor liep ik sowieso heel erg weinig. Omdat ik het als een fiets zag en het ook als zodanig ging gebruiken (lees: zo snel mogelijk vooruit willen) heeft dat mijn conditie alleen maar goed gedaan. In het begin werd ik ook een beetje ondersteund in mijn rug door een van mijn dochters die dan naast mij liep. Nu loop ik vooral voor ze uit omdat ze mij niet bij kunnen houden. Ik voel me vooral trots als ik op de Alinker zit. Met mijn 85 jaar loop ik er, zoals veel mensen zeggen, hip bij. Niet met zo’n suffige rollator waar je op den duur alleen maar verder voorovergebukt van gaat lopen of een scootmobiel waar je naar mijn idee alleen maar lui van wordt. Ik krijg alleen maar positieve reacties, en velen willen de Alinker ook proberen. Ze vinden het ook zo leuk als ik er over vertel! En, zoals je ziet, kun je er ook mee naar de kroeg, waar ik mijn hele leven nog nooit was geweest!”
- Sophia Hendriks, Veghel, 85 jaar
 
 

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU