Maak kennis met Suzanne

Geen categorie

suzanne

Suzanne, Alinker Ambassador

Mijn naam is Suzanne en ik ben bijna 50 jaar jong. Ik woon en werk in de randstad. Na een ongeluk heb ik een paar maanden op bed gelegen met pijn in één been als gevolg van een beknelde zenuw. Ik kreeg last van zenuwprikkelingen die erger worden door schokken of trillingen. De leenrolstoel die je 6 maanden kunt krijgen beviel niet want heeft geen vering / demping, geen luchtbanden en het kussen biedt geen ondersteuning bij het zitten waardoor mijn klachten verergerden.

Op zoek naar een loophulpmiddel waarmee ik mij zelfstandig kan vervoeren en boodschappen kan doen, kwam ik in Nijmegen terecht bij Pon Revalidatietechnieken. Daar heb ik een loophulpmiddel van Peereboom getest dat meer geschikt is voor binnen en zag daar het prototype van de Alinker. Ik zag meteen: dit is wat ik zoek. Een loophulpmiddel waarmee ik buiten kan lopen terwijl een groot deel van mijn gewicht op het zadel kan rusten. De houding rechtop is voor mij een veel gezondere en aangenamere houding dan zitten en mij met de hoepels van de rolstoel voortbewegen. De Alinker nodigt uit tot vaart maken met een snelheid tussen wandelen en fietsen. Sporten waarbij je met je been of benen beweegt betekent dat je hart en longen aan het werk moeten en dat is heel goed voor je gezondheid. Het is heerlijk om in de duinen en het bos te kunnen wandelen.

Door het sportieve uiterlijk krijg je van jong tot oud positieve reacties. Daarnaast merk je dat je in de rolstoel wordt benaderd als een invalide en op de Alinker niet. In de rolstoel kreeg ik in de supermarkt automatisch hulp aangeboden en ging iedereen voor mij opzij. Met de Alinker wek je de indruk dat je niet invalide bent en dus ook geen hulp nodig hebt. Dat betekent ook dat je in gebouwen even moet wachten totdat je de aandacht krijgt zodat je kunt uitleggen waarom je met de Alinker naar binnen gaat. Tot nu toe heb ik alleen begrip ervaren. Als ambassadeur wil ik graag bijdragen om de Alinker te positioneren bij gebruikers en organisaties en dan weet ik dat ik veel mensen gelukkig ga maken.

 

Terug naar het overzicht >

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU