Een Actief Leven Met De Alinker

Actief leven

Alinker active lifeNa de jaarwisseling komt het moment om terug te kijken wat vorig jaar gebracht heeft, en om nieuwe doelen te stellen voor het komend jaar. Wat is jouw wens voor 2015?

Door de mensen die we hebben ontmoet op beurzen en evenementen, merken we hoe menselijk het is om een gezond lijf als een vanzelfsprekendheid te zien. Als het lichaam gebreken gaat vertonen, voelt dat vaak als een enorm verlies. Van A naar B zien te komen kan zelfs lastig, frustrerend en tijdrovend worden. Als je niet ‘normaal’ kan lopen voel je je misschien een buitenstaander als anderen mensen hun gang gaan zonder erbij na te hoeven denken. Loophulpen zijn niet altijd even handig in het gebruik. En maar al te vaak krijg je een aanmatigende blik of medelijden, en daar zit je ook niet op te wachten. Soms heb je helemaal geen zin meer om naar buiten te gaan.

Ondanks de fysieke moeilijkheden klinkt er een verlangen door in wat onze Alinker- gebruikers ons meegeven. Hun wens is erop uit te gaan en ten volle deel te nemen aan het leven. Ze willen dingen doen waar ze blij van worden, activiteiten die het leven betekenis geven. Ze willen bijdragen aan het gezinsleven en onderdeel zijn van de samenleving.

De meeste mensen kampen met dezelfde problemen:

 • Hoe blijf je actief als gewoon lopen al lastig is?
 • Hoe ontwijk je rare blikken van anderen als je naar buiten gaat met een loophulp?
 • Hoe kun je makkelijker deelnemen aan groepsactiviteiten?
 • Hoe vergroot je je onafhankelijkheid en je persoonlijke vrijheid?

Bij het ontwerpen van de Alinker hebben we geprobeerd om al deze kwesties aan te pakken: kan een loophulp zowel van hoge kwaliteit zijn als goed functioneren, goed zijn voor de conditie en tegelijkertijd leuk zijn, makkelijk in het gebruik én cool genoeg om de aandacht van anderen te trekken?

Het afgelopen jaar hebben we de Alinker uitgebreid getest en de gebruikers hebben ons stevige, positieve feedback gegeven. De gebruikers van de Alinker antwoorden op alle bovenstaande vragen met een krachtig “JAZEKER, het kan!”.

De testgebruikers kregen een op de persoon afgestelde Alinker R-volution tot hun beschikking, en dit waren de resultaten:

 • ze gingen vaker naar buiten omdat de Alinker cool is, en prettig in het gebruik
 • minder moeheid en gewrichtspijn dan met gebruik van een rollator of krukken
 • een betere houding omdat je op een Alinker rechtop zit
 • een enorme vergroting van je actieradius, in vergelijking tot krukken of een rollator
 • op ooghoogte zijn met andere mensen zorgt ervoor dat je gelijkwaardig voelt en dat je erbij hoort
 • de hernieuwde mobiliteit van de Alinker maakt je onafhankelijker en geeft een gevoel van blijheid

Hier zijn een paar uitspraken van de eerste Alinker-gebruikers:

 • “Ik moet extra tijd incalculeren als ik naar de winkel ga, omdat mensen nieuwsgierig zijn naar mijn loopfiets en van alles willen vragen.”
 • “Ik heb veel meer mensen uit de buurt leren kennen sinds ik de Alinker gebruik.”
 • “Normaal kan ik maar een klein eindje lopen met krukken omdat ik snel moe word. De eerste keer dat ik op een Alinker zat liep ik meteen drie kilometer! Ik kon mee met de stroom voetgangers, in plaats van mensen op te houden.”
 • “Omdat ik op een zadel zit op de Alinker, word ik niet zo moe en ik kom veel verder. Ik wandel weer met mijn dochter door het park!
 • “Vroeger kwamen mensen alleen de hond aaien, tegenwoordig komen ze op mij af om te vragen naar de Alinker!”
 • “Wat ik het meest hoor om me heen van vreemde mensen als ik door de stad ga, is ‘coole fiets’!
 • “Mijn benen worden sterker, ik kan mijn hartslag omhoog brengen als ik op de Alinker zit!”
 • “Op de Alinker voel ik me de Tom Cruise van mijn sportklasje!”

Als je moeite hebt met lopen, maar je wil actief blijven, kunnen wij je helpen. We willen ervoor zorgen dat je conditie op peil blijft, maar vooral dat het je goed doet om activiteiten te ondernemen die je een voldaan gevoel geven.

We zouden graag willen dat je in dit nieuwe jaar aan de slag gaat om actief te blijven. Omdat het heel makkelijk is om goede voornemens te vergeten, kunnen deze vier vragen je helpen:

 • Op welke manier ga jij actief blijven dit jaar?
 • Wat zijn de eerste stappen om dat te bereiken?
 • Hoe ga je je vorderingen bijhouden?
 • Met wie ga je deze ervaring delen en de mijlpalen vieren?

Deel je ervaringen op onze FaceBook-pagina of schrijf commentaar bij onze blogs. Of ga naar één van onze premium dealers. We luisteren naar je, echt waar! We hopen je te zien zodat je ons deelgenoot kan maken van je wensen.

Barbara Alink
The Alinker Inventions

 

Terug naar het overzicht >

Het verhaal van Bianca over het nieuwe “bewegingsapparaat”

Onze klanten

Bianca was afgelopen jaar met een vriendin bij een festival in het Amsterdamse Bos. Het toeval wil dat zij allebei jarig zijn in juni, en om dat te vieren trakteerde Bianca haar vriendin en zichzelf op een dagje EkoTown, een festival met als thema verantwoorde voeding en duurzaamheid.

BiancaMultiple Sclerose (MS)

Ruim drie jaar geleden werd bij Bianca de diagnose multiple sclerose (MS) gesteld, na een lang zoektocht door de hele medische wereld. Tot voor kort werd gedacht dat MS een spierziekte was, maar tegenwoordig is bekend dat het een aandoening is van het centrale zenuwstelsel en dat de ziekte het omhulsel van zenuwbanen aantast. De oorzaak is niet bekend en er bestaat geen medicijn tegen MS.

Vanwege de MS heeft Bianca moeite met bewegen, ze heeft pijn en ze is overmatig vermoeid. Dit betekent onder andere dat ze uiterst zuinig met haar energie moet omgaan. Bij EkoTown had ze haar rollator bij zich, omdat ze niet wist of er genoeg plekken zouden zijn om te zitten of even tegenaan te hangen. Op haar eigen rollator kan ze altijd zitten als het nodig is.

Op EkoTown liep Bianca aan tegen twee andere dames die op het terrein rondjes liepen of reden met een opvallend geel “bewegingsapparaat”. Bianca en haar vriendin knoopten een gesprek aan met deze vrouwen, nieuwsgierig als ze waren naar de herkomst en multifunctionaliteit van het ding. Het bleek een zogenaamde Alinker loopfiets te zijn. Bianca mocht hem uitproberen en ze was meteen verkocht! Met haar rollator kijken mensen haar nog wel eens na met en blik van “Arme vrouw, wat zou haar mankeren?”, maar de Alinker is een stoer, opvallend ding. Als je daarop zit, ben je niet zielig.

Het juiste moment

Bianca nam een visitekaartje mee van de Alinker-dames, dat thuis in Breda op de plank bleef liggen. In de zomervakantie had ze het druk met haar twee kinderen, Anna van zes jaar en Harrie van vijf. Na de vakantie vond Bianca het kaartje weer en ze dacht: “Oh ja, nu ben ik aan de beurt!’.

De Alinker bleek inmiddels te koop via een crowdfunding-campagne op OnePlanetCrowd. Bianca maakte gebruik van de speciale earlybird-aanbieding: ze bestelde er een, en krijgt na een jaar een tweede exemplaar gratis in ruil voor het delen van gebruikservaringen. Die geeft ze cadeau aan de 19-jarige Jeffrey, bij wie een jaar geleden MS is vastgesteld.

Uitdaging

Bianca twijfelde of ze dit jaar de Bredase Singelloop kon doen. Hoewel ze wilde deelnemen aan de Familieloop – met rollator – besloot ze om het niet te doen. Het zou teveel energie kosten. Tot haar dochter Anna riep: “Mam, dan ga je toch op je Alinker?”

Van het één kwam het ander en zo gebeurde het dat Bianca de Bredase Singelloop op een Alinker deed. Op deze stoere loopfiets ging het makkelijk; de Alinker is een driewieler en zorgt voor evenwicht, en in tegenstelling tot een rollator hoef je zelf niets voort te duwen: je zit erop. De Alinker ondersteunt Bianca fysiek, en bovendien is het het stigma dat aan rollator kleeft, verdwenen. Op ooghoogte met de rest van de maatschappij, voelt ze zich een gelijkwaardig deelnemer aan die maatschappij!

 

“Dit artikel werd eerder gepubliceerd op http://www.debeterewereld.nl in 2014.”

 

Terug naar het overzicht >
 
 

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU