Waarom duurt het zo lang?

Alinker Launch Nieuws

Waarom duurt het zo lang (om de Alinker voor iedereen beschikbaar te maken)?

Ons team werkt met liefde en plezier aan de Alinker. Iedereen die erbij betrokken is heeft aangeboden meer tijd en energie in het project te stoppen dan ze oorspronkelijk van plan waren, omdat het zo geweldig is om de positieve reacties te zien van de mensen die de R-volution nu al gebruiken. Het enthousiasme voor deze nieuwe loopfiets geeft ons inspiratie.

We hebben gemerkt dat het een enorme hoeveelheid tijd, energie en geld kost om een nieuw product op de markt te brengen. Het is zoiets als met 14 verschillende dingen tegelijk jongleren. Stel je voor dat je een moersleutel, laptop, tekenblok, mobieltje, reisgids, advocaat voor patenten, strategie voor sociale media, Tibetaans gebedenboek, een druif en een kettingzaag tegelijk in de lucht moet houden. Soms valt er een voorwerp, wat gevolgen heeft voor alle andere vliegende objecten.

Er zijn ook heel veel verschillende kennisgebieden nodig om een nieuw product te maken en op de markt te brengen. Zoals daar zijn: een bedrijf opzetten, concepten realiseren, geldschieters vinden, prototypes maken, tests, ontwerpen herzien, producenten zoeken, constructies en blauwdrukken maken, materialen kiezen, meer tests, officiële tests voor keurmerken, patenten, handelsmerken, kwaliteitsstandaarden bepalen, adverteren, video’s maken, sociale media, zakenrelaties opbouwen, medisch onderzoek starten, een distributienetwerk opzetten, verkopers vinden, promotiewerk en beurzen bezoeken.

Elke stap in de ontwikkeling van een product vergt beslissingen die invloed hebben op de kwaliteit van het product, wanneer en hoe het de gebruiker bereikt en de kosten.

Door betrouwbare relaties aan te gaan is het ons gelukt om gefocust en ook nog geestelijk gezond te blijven. Dit kost tijd maar is wel de beste investering die je kunt doen. Relaties, gebaseerd op wederzijdse interesse en passie, zorgen ervoor dat je bedrijfsplan en het proces van productontwikkeling tot leven komen en uitmonden in een prachtig eindproduct.

Onze plicht tegenover jullie is het op de markt brengen van een kwalitatief hoogstaande loopfiets waarop je kunt vertrouwen.

 

The Alinker R-volution, Enschede, NL

 

In fact our single goal in 2014 has been to bring the first 180 Alinkers to market in the Netherlands. We came up with the number 180 because 200 fit in a shipping container (and we will need 20 for ambassadors, marketing and research).

Dit waren onze 3 belangrijkste kernwaarden:

  1. Visie op het product: een kwalitatief hoogstaande loopfiets maken die leuk is om te gebruiken;
  2. Een gemeenschap opzetten van Alinkergebruikers en –enthousiastelingen die graag actief en gezond willen blijven;
  3. Een sociale visie voor onze onderneming. 1 op de 100 Alinkers schenken we aan slachtoffers van landmijnen en we besteden 5% van onze winst aan onderwijs aan meisjes in delen van de wereld waar dat het hardst nodig is.

Dank voor jullie geduld. We hopen dat jullie de Win een Alinker-campagne volgen, onze Facebookpagina liken en de berichten die jullie het leukst vinden delen. Onderwijl starten wij met een crowdfundingcampagne in Nederland in het najaar van 2014 (en later ook internationaal). We zullen jullie persoonlijk op de hoogte houden van de evenementen die we de komende tijd organiseren. We kijken ernaar uit jullie snel te ontmoeten.

 

Barbara Alink, oprichter en voorzitter van The Alinker Europe BV

Terug naar het overzicht >
Barbara Alink, the Alinker Inventions

Barbara Alink

Waarom een Win een Alinker-verloting?

Alinker Launch Nieuws
Win an ALinker

The Win an Alinker Contest!

 

Waarom een Win een Alinker-verloting?

We willen graag je aandacht! De Alinker Europe BV is een klein maar vastberaden bedrijf. We hebben grote plannen en we willen levens veranderen. Ons eerste product, de Alinker R-volution, wordt binnenkort op de markt gebracht via een crowdfundingcampagne (en we willen graag dat jullie eraan meedoen).

Kijk alsjeblieft eens naar dit filmpje en zie zelf wat deze nieuwe loopfiets nu al voor mensen betekent.

 

 

De Alinker R-volution komt op de markt via een crowdfundingcampagne. Crowdfunding is een manier van financieren waarbij een bedrijf – via een online-platform zoals bijvoorbeeld Kickstarter of OnePlanetCrowd – steun vraagt aan een grote groep kleine investeerders (zogenaamde ‘backers’). Dit kan bijvoorbeeld bedoeld zijn voor productontwikkeling of voor de lancering van een nieuw product. Het online-platform biedt de ondernemer de gelegenheid het project online te presenteren, zodat de backers (veelal de toekomstige klanten) kunnen lezen over het project (in ons geval de voorverkoop van Alinkers) en kunnen deelnemen om te helpen het daadwerkelijk van start te laten gaan.

Wij kondigen binnenkort onze eigen crowdfundingcampagne aan, waarmee we met de voorverkoop van de Alinker R-volution van start gaan. Het doel is voldoende middelen te krijgen om de productie en distributie van de eerste 180 Alinkers een feit te laten worden! We bieden jou de mogelijkheid om er als eerste één aan te schaffen! Voor jezelf, of voor iemand waar je om geeft. Met jouw hulp zullen we de lang verwachte productie van de Alinker eindelijk aan het rollen krijgen!

We willen per se een kwaliteitsproduct afleveren en daarom beginnen we langzaam en nemen we al jullie feedback mee. We brengen de Alinker R-volution in het najaar van 2014 in Nederland op de markt en daarna, in 2015, in de rest van de wereld. Als je je nu hebt ingeschreven voor de verloting, maar je woont niet in Nederland, dan bewaren we je aanmelding voor de tweede trekking in de internationale verloting.

We gaan de verhalen met jullie delen van mensen die de Alinker nu al testen en we nodigen jullie uit voor onze geplande evenementen als je je hebt aangemeld voor de Win een Alinker-verloting. Je kunt ons ook volgen op Facebook. We zijn bijzonder blij met alle mensen die nu al onze berichten van Facebook en Twitter delen en hebben gedeeld. We hopen jullie snel te mogen begroeten op een van onze evenementen.

Barbara Alink, Oprichter en CEO van The Alinker Europe BV

Barbara Alink, the Alinker Inventions

Barbara Alink

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht >

Als ambassadeur naar de Supportbeurs – Renée

Alinker Launch Nieuws, Ambassadeurs, Behind the scenes, Overig

Het is alweer even geleden, maar hier nog mijn verslag over de Supportbeurs. We keken er al een tijdje naar uit: de Support Beurs. Hoe zou het zijn om daar met de Alinker rond te rijden, midden tussen mensen die er net zoveel plezier van zouden kunnen hebben als ik? Ik was erg benieuwd hoe de Alinker ontvangen zou worden. Frank (mijn man) en ik gingen samen met de trein op weg naar Utrecht. Met de Alinker in de trein is geen enkel probleem. Elke trein heeft rolstoel- en fietsplekken. Op beide kun je goed terecht, al moet je er dan wel rekening mee houden dat je vaak op een klapstoeltje moet zitten. Al in Arnhem werden we twee keer aangesproken door mensen die wilden weten wat dat voor een handige loopfiets was. Dat gebeurt vaak, je trekt aandacht met de Alinker omdat mensen hem handig vinden en hem (nog) niet kennen.

Alinker R-volution with Lopital at the Support Expo

Eenmaal in Utrecht waren we al snel bij de Jaarbeurs. Het was goed te zien dat daar iets bijzonders aan de gang was. Bij de ingang werden onze kaartjes gescand en kregen we een plattegrond. Ik had die thuis al bekeken maar als je daar in die enorme hal staat moet je je eerst zien te oriënteren. Al snel hadden we door dat de stand van Lopital en de Alinker een eindje voor ons lag. Op dat moment was het nog niet zo druk bij de stand maar dat veranderde al snel. We zijn eerst een rondje gaan Alinkeren samen, Frank op zo’n mooie gele en ik op mijn zwarte prototype. Wat is er veel te zien op zo’n beurs! Ik was er nog nooit geweest en ik heb me verbaasd over de vele handige producten die je er ziet. Van alles om het leven met beperkingen makkelijker te maken.

Op het moment dat we terugkwamen bij de stand kreeg Kees van Lopital zowat een hartverzakking. Hij had mijn zwarte Alinker nog nooit gezien en schrok ervan: De Chinezen hebben hem nu al nagemaakt!!! Gelukkig werd hij al snel gerustgesteld door Barbara, die hem verzekerde dat het echt haar eigen prototype was waarop ik reed. Eenmaal terug bij de stand kwamen we er bijna niet meer weg. Er kwamen steeds meer mensen kijken en proefrijden. We werden overstelpt met vragen. Vooral: wanneer kan ik er eentje kopen? Waar kan ik er eentje kopen? Veel mensen wilden hem graag proberen en het is prachtig om te zien hoe ze ervan opbloeien. Want ineens kunnen ze zich zelfstandig rechtop voortbewegen. Op gelijke hoogte met andere mensen en met hun handen vrij als ze iets willen pakken. Kortom, ze zien de voordelen waar ik zelf ook van geniet met de Alinker.

Om een uur of 4 werd het weer wat rustiger. Frank wilde nog een paar rondjes fietsen op een ligfiets die hij had ontdekt en waarop hij over het oefenparcours sjeesde. Het leek hem wel wat! Ik wilde zelf nog even een paar bijzondere krukken nader bekijken en daar even mee proeflopen. We namen afscheid van het Alinkerteam en van de zeer gastvrije mensen van Lopital, die ons de hele dag van broodjes en drinken hebben voorzien. Het was een topdag, maar wel erg vermoeiend en ik neem mijn petje af voor alle mensen die de beurs 4 dagen lang bemand hebben. Een hele prestatie, maar het is het waard!

 

Terug naar het overzicht >
 
 

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU