Een bezoek aan het Fietsmuseum Velorama in Nijmegen

Design

Enkele van de vroegste voorouders van de moderne fiets waren loopfietsen met twee wielen. Het Fietsmuseum in Nijmegen heeft vele voorbeelden van loopfietsen (ook wel draisines genaamd) die gemaakt zijn in het begin van de 19e eeuw. Wij van de Alinkerhouden ervan te leren van historische uitvindingen. We waren dan ook erg enthousiast over deze bijzondere collectie!

 

Innovation in suspension systems began early in the development of two wheeled devices.

Een draisine met een geveerd zadel

 

 

 

Draisines waren tweewielige “loopmachines”, oorspronkelijk gebruikt in Duitsland en Frankrijk. Ze waren grotendeels van hout gemaakt; sommige leken op middeleeuwse folterwerktuigen, andere op hobbelpaarden voor kinderen. Een draisine beschikte meestal (maar niet altijd) over een stuursysteem, soms met een borststuk waar je tegenaan kon leunen en als je geluk had zelfs een rem. Om de wielen lagen vaak ijzeren banden (denk aan een wagenwiel). De gebruikers van deze vroege modellen zagen zich gedwongen om ze comfortabeler te maken, met bijvoorbeeld veren in de wielen en het zadel om het hobbelen te beperken. De noodzaak hiervoor kun je je goed voorstellen als je deze modellen ziet.

 

 

 

Deze vroege draisines waren vaak verbazend rijk versierd. Bijvoorbeeld met hoofden en staarten van paarden en slangen, koplampen met kaarsen en verfijnde houten en ijzeren onderdelen. Het Fietsmuseum is voor ons net een schatkist, waardoor we ons realiseren dat bijna alles wat te maken heeft met tweewielig vervoer al eens is uitgevonden en geprobeerd. Je kunt zien hoe het menselijk vernuft zich heeft ontwikkeld, door de tijd heen hebben mensen geprobeerd handigheid, comfort, gemak en status te ontlenen aan hun tweewielers.

 

Early suspension on a two wheeled device.

Een geveerd wiel

 

Naar het schijnt kwam de draisine in gebruik als een manier om in beweging te blijven en mogelijk ook als praktisch vervangend vervoer voor een paard. De draisine is een tijdlang in de mode geweest en had toen veel aanzien. Hij is beslist een inspiratie geweest voor metaalbewerkers die een tweewielig, door de mens voortbewogen voertuig wilden maken. De 50 jaar daarna hebben mechanische ontwikkelingen als pedalen, trappers en cranks geleid tot de ontwikkeling van de hoge bi, zo’n fiets met een enorm voorwiel en een klein achterwieltje. Maar dat is weer een ander verhaal.

.

 

 

 

Terug naar het overzicht >

Brief van Penny, een Alinkerfan!

Onze klanten

Een van de voordelen die je overkomen als je een nieuw product op de markt brengt, is de kans om mensen als Penny te leren kennen. Penny vond ons kortgeleden online en ze is nu al een enorme Alinkerfan. Dit is wat ze ons vertelde.

“Vandaag was ik aan het surfen op internet. Ik zocht iets, wat dan ook, om mijn gedachten af te leiden van mijn handgewichtjes. Eigenlijk moest ik mijn vervelende fysiotherapieoefeningen doen. Plotseling, BAM! Daar zag ik het. Een knalgele uitvinding die de sleutel vormde tot zoveel dingen die ik miste in mijn leven. Het was geen looprek. Het was geen fiets. Ik kon er geen goede omschrijving voor bedenken. Maar ik besefte onmiddellijk dat het Superkrachten had! Dit ding kon mijn leven veranderen.

Ik liet mijn gewichtjes acuut vallen en verving de vreselijke oefeningen door beelden die ik mezelf in geen jaren had toegestaan. Ik stelde me voor dat ik op de Alinker R-volution zat en door de straat zoefde. Het voelde als vliegen. Ik zag mezelf wandelen met mijn gezin of naar de koffieshop in de straat rijden om vrienden te ontmoeten. Mijn hoofd tolde door de eindeloze mogelijkheden. Ik kon door de straat rijden in hetzelfde tempo als iedereen. De wielen zongen. Geen b.o.n.k. b.o.n.k. meer terwijl ik mijn ene been moeizaam voor het andere zette. In plaats daarvan rolde ik voort. Ik sprak met mijn vrienden in plaats van de grond te bestuderen op zoek naar hobbels die ineens opdoken en me lieten struikelen. Ik gebuikte beide handen om in de winkel koopjes in mijn mandje te leggen.

Ik zag steeds meer beelden. Ik zag mijn benen de spieren terugkrijgen die ik verloren gewaand had, nu ik weer in beweging was. Mijn hart sloeg harder door de inspanning nu ik sneller bewoog. In plaats van pijn voelde ik mijn longen zich vullen met lucht en sterker worden.

Vandaag veranderde mijn leven. Ik heb een magisch vervoermiddel ontdekt. Deze R-volution gaf me iets terug dat me ontnomen werd toen die auto mijn motor aanreed, zoveel jaren geleden. Mensen keken me aan in plaats van dat ze wegkeken. Mijn lichaam werd weer een vriend in plaats van een vijand. Ik zag de Alinker R-volution en vandaag, in elk geval voor even, kon ik me voorstellen dat ik weer deelnam aan het sociale leven.

En het is nog knalgeel ook. Perfect!

Nu nog zien hoe ik er eentje in handen kan krijgen…”

Geschreven door Penny Vederoff/Editor: Cindy Brooks

 

Terug naar het overzicht >

De Alinker R-volution op de Support Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht

Alinker Launch Nieuws

Wij bedanken Lopital hartelijk voor het gastvrije onthaal dat we met de Alinker R-volution kregen op de Support Beurs vorige week. Lopital nodigde ons uit om hun stand te delen om uit te zoeken wat de mogelijkheden voor samenwerking zijn. Het was geweldig om te zien hoe de Alinker ontvangen werd en ons enthousiasme daarover te kunnen delen met de mensen van Lopital.

Gedurende de vier beursdagen beleefde ik heel wat favoriete momenten. Wat me het meeste deed was te zien hoe mensen begonnen te stralen wanneer ze deze nieuwe manier om zich voort te bewegen ervoeren. Het was hartverwarmend om mensen die de Alinker probeerden te horen uitroepen: “Ik kan weer rennen!” of “Ik wilde altijd al graag zo bewegen maar ik wist niet hoe!”

Een proefrit op de R-volution op de Support Beurs

Een proefrit op de R-volution op de Support Beurs

 

 

 

 

 

 

 

Wat ontzettend gaaf was voor mij was de gretigheid waarmee heel veel mensen op de R-volution afkwamen. Wat voor beperking ze ook hadden, mensen waren nieuwsgierig en klommen zonder aanzeling op de Alinker, met groot enthousiasme.

Naarmate de beurs vorderde merkten we dat steeds meer mensen wisten van “dat nieuwe gele ding”. Het bericht ging heel succesvol in de rondte. Niet alleen de bezoekers, maar ook de mensen van andere stands waren heel positief.

Martine genoot van haar ritje op de Alinker op de Support Beurs

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel veel mensen met verschillende beperkingen hebben een ritje gemaakt op de Alinker. We hebben gezien dat de Alinker R-volution een prima, aanpasbare oplossing kan vormen voor een scala aan mobiliteitsproblemen, variërend van spasticiteit via evenwichtsproblemen tot orthopedische aandoeningen.

De meestgestelde vraag was: “Kan er een mandje op?” Het antwoord is simpelweg: ja!

De afsluitende video is van een jongeman, Merijn, die per se de R-volution wilde uitproberen. In het begin werd hij geholpen door zijn vader, maar een paar minuten later kon hij ze R-volution zelf rijden en besturen zonder hulp. Zijn brede glimlach zegt alles!

Geschreven door Barbara Alink, uitvinder van de Alinker

 

Terug naar het overzicht >
 
 

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU