Alinkeren op de Keukenhof – of toch niet?

Het team

 

Gisterochtend vroeg bij het wakker worden moest ik even op de wereld landen, waarna ik vrolijk opstond: vandaag met vrienden naar de Keukenhof, dit wordt een leuke dag! Om 9 uur word ik opgehaald door mijn vrienden Hilda en Wim en rond elven arriveerden we in Lisse. Tijdens het wachten krijgen we veel vragen over de Alinker en er zijn veel geïnteresseerden. Even later arriveert  Franca, onze vriendin uit Brabant. De kaartjes worden snel geregeld en al kletsend komen we vervolgens bij de kaartjescontrole: geweigerd! Geen toegang voor (loop)fietsen! Verbouwereerd staar ik de dame aan; dit kan toch niet waar zijn? Wat zou ik stuk kunnen maken hier buiten met mijn Alinker? Er liggen geen hoogpolige tapijtjes maar gewoon asfalt en klinkers en ik ben echt niet van plan om door de tulpenperken heen te rijden. De dame is onverbiddelijk maar begrijpt ons ook; ze belt de duty-manager. Er volgt een lang gesprek met hem. Om een lang verhaal kort te maken: we mogen  er niet in – parkregelement – en daar valt niet aan te tornen. De manager zal het bestaan van de Alinker en de mogelijke toelating daarvan wel inbrengen in het directieoverleg, ik ga daar van terughoren. Wel kwalijk dat de Keukenhof het weigeren van (loop)fietsen op het park niet duidelijk op hun site vermelden.

We gaan door naar een fietswinkel in Hillegom, daar is een fietswinkel waar een bevlogen ondernemersechtpaar aan het roer staat en mogelijk kunnen zij verkooppunt worden voor de Alinker. Een mooie match nu we toch in Zuid Holland zijn. We genieten van een hartelijke ontvangst, geven info over de Alinker en daarna gaat Franca terug naar Brabant en rijden wij door naar het strand. Even weer de zee opsnuiven tussen alle zon, regen, hagel en stormwind door.

Onderweg passeren we prachtige kleurige bollenvelden, een lust voor het oog! We stappen uit, kopen mooie bossen tulpen bij de koopman en zingen heerlijke liedjes over de tulpen uit Amsterdam en het strand en de zee en de duinen. We hebben dikke pret en bewonderende blikken op de Alinker. Ik voel me een gezegende Alinkende Vrouw die fier rechtop door de wereld kan gaan! En mijn wereld is aanzienlijk groter dan de Keukenhof gelukkig :)

Dynie, Ambassadeur

 

Terug naar het overzicht >

De Alinker op de Internationale Bakfietsbeurs in Nijmegen

Overig

Vandaag was in Nijmegen de Internationale Bakfietsbeurs en wij gingen er met drie Alinkers heen. En met drie mensen. Dat was maar goed ook, want de belangstelling was enorm. Hoewel wij natuurlijk niet echt tot de categorie “bakfietsen” behoorden.

Het mooie van de Alinker is, dat mensen meteen zien wat het is, wat je ermee kunt en vooral: voor wie hij geschikt is. Heel veel mensen die ons benaderen doen dat met een familielid, kennis of vriend in het achterhoofd. Ze zien de mogelijkheden van de Alinker voor die persoon. Bewegingsvrijheid, onafhankelijkheid en in beweging blijven.

Op de Bakfietsbeurs

We kwamen in gesprek met allerlei mensen die informeerden naar de mogelijkheden voor mensen met spierziekten, spastische mensen of mensen met dementie. Ook hoorden we nogal eens: ja, oom of tante wil niet aan de rollator, maar zo’n Alinker, die ziet er stoer uit, daar wil hij of zij vast wel op. Erg leuk om te horen, want dat is precies de oorzaak van het ontstaan van de R-volution!

Heel veel mensen wilden – soms na enig aandringen – wel een proefritje maken op de Alinker. Soms waren ze alle drie tegelijk in gebruik. Kinderen worden ook aangetrokken door het stoere ontwerp en ze wilden graag een ritje maken. Dat lukte niet altijd omdat ze niet met hun voeten bij de grond kwamen, maar er waren erbij die dat geen probleem vonden en met hun voeten de wielen ronddraaiden, zodat ze toch vooruit kwamen.

Foto: Laurence Delderfield

TV Gelderland stond al heel snel bij ons, die wilden wel een stukje filmen en mij enkele vragen stellen. Ze hebben de Alinker mooi in beeld gebracht, zie het bijgaande filmpje.

Het hoogtepunt van de dag was voor mij iemand die speciaal van huis werd gehaald om de Alinker te proberen. Ze zat in een rolstoel en kon maar een klein beetje lopen. Maar eenmaal op de Alinker zag je haar stralen, ze kon zichzelf verplaatsen, had geen hulp nodig. Haar stralende lach maakte voor ons de dag nog meer de moeite waard!

 

Terug naar het overzicht >
 
 

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU