De Alinker R-volution op weg naar prototype 3

Overig

Prototype 2 had ook zijn goede kanten; hij was behoorlijk comfortabel en kreeg positieve reacties van mensen op de REE at the ROO beurs.

Maar hij stuurde niet goed en het frame zag er niet uit. Om ervoor te zorgen dat hij behoorlijk functioneerde moesten we de dubbele voorvorken schrappen zodat de besturing werkte. Ik was ook vastbesloten om het ontwerpprobleem op te lossen dat op de meeste andere loophulpmiddelen van toepassing is: ze zien er medisch uit en ze brandmerken hun gebruikers als gehandicapt. Ik beloofde mezelf opnieuw om de R-volution functioneel, leuk en cool te maken.

Na prototype 2 moest ik toegeven dat ik te ver de verkeerde weg was ingeslagen. Prototype 3 was een poging om weer in het goede spoor te komen en een kans voor Toby en mij om onze relatie te herstellen. Die had zwaar te lijden gehad onder prototype 2.

Prototype 3

Alinker R-volution Prototype 3

Bij prototype 3 gingen we weer terug naar het stugge stuursysteem – een rechte buis met twee stel lagers. We verbeterden de loopruimte door een voorwaartse boog te maken in de buis die de wielen met elkaar verbond. Die buis was eerst recht. Hierdoor creëerden we een ronde “bumper” die de gebruiker meer ruimte bood om flinke passen te maken.

Toby vond prototype 3 ook lelijk, misschien wel net zo erg als prototype 2 en prototype 3 was inderdaad een slecht compromis. Maar we moesten terug naar de realiteit.

Zoals je ziet hadden we de nieuwe functionaliteit en het mooie ontwerp nog niet samen kunnen brengen. Het frame werd al mooier maar ging nog niet op een natuurlijke manier over in de besturing en de nieuwe voorkant (foto).

Het beste van prototype 3 was dat het ons een idee gaf over hoe prototype 4 eruit moest zien, met een enkele boog. Maar vervolgens diende een nieuwe ramp zich alweer aan.

Written by Barbara Alink Founder, The Alinker Inventions

 

Terug naar het overzicht >

Dynie leent haar Alinker uit!

Overig

Woensdag 19 maart

Op naar het stembureau voor de Gemeentelijke Verkiezingen, in ons geval naar het nabijgelegen appartementencomplex/verzorgingshuis Mandala. Onze vroegere buurtjes zijn daar een aantal maanden geleden naar toe verhuisd en dus combineren we het stemmen met een bezoekje aan hen.

Onder het genot van een kop thee praten we bij over de grote en kleine gebeurtenissen in ons leven. Buurvrouw is inmiddels ver in de tachtig en heeft de spirit en de gulle lach van een vijftiger behouden. Het is altijd fijn om met haar van gedachten te wisselen. Gezondheid is natuurlijk een belangrijk aandachtspunt en ze vertelt enigszins ontstemd dat ze steeds moeilijker loopt en dat lopen haar ook zo moe maakt. Het kan niet anders of ik moet haar  vertellen over de Alinker R-volution en wat een uitkomst dat voor me is qua mezelf verplaatsen. Bert haalt de Alinker uit de auto (behoort inmiddels tot de standaard-uitrusting als we op pad zijn) en even later zet buurvrouw haar eerste voorzichtige passen met de Alinker. Al rap is ze het appartement uit en gaat ze de ruime hal van het complex in. Niet bang voor enige vaart en ze heeft er lol in, wordt er speels van. Medebewoners en bezoekers kijken bewonderend naar de haar en de Alinker en beiden krijgen complimenten J.

Het zadel is niet echt passend voor buurvrouw, maar gelukkig kan èlk zadel op de R-volution gemonteerd worden dus dat hoeft nooit een belemmering te zijn. Opgetogen stapt ze uiteindelijk af, dat was een gaaf avontuur waarin ze weer haar ‘oude’ vaart in het leven kon ervaren, zonder moe te worden of veel pijn te voelen.

Wat een fijn bezoek was dat, op meerdere vlakken!

 

Terug naar het overzicht >

De R-volution Prototype 2

Behind the scenes, Design, Overig

In mijn gedachten en in mijn hart was ik klaar om de Alinker R-volution in productie te nemen zodra we begonnen met het bouwen van het eerste prototype. Ik voelde me voortgestuwd door een golf van opwinding en creativiteit. In de praktijk ging het natuurlijk niet zo snel en gemakkelijk. Ik ondervond dat er een enorme kloof gaapt tussen een goed idee en het eindproduct.

De problemen in het ontwerp die opgelost moesten worden, om aan de noden van toekomstige Alinkergebruikers te kunnen voldoen, vielen uiteen in twee soorten. Ten eerste moest het product lopen makkelijker maken voor mensen die moeite hebben met lopen. Tegelijkertijd wilde ik een tweede probleem aanpakken. Veel mensen voelen zich te kijk staan als gehandicapt, als ze medische hulpmiddelen als rollators en rolstoelen gebruiken. Die zijn niet cool en soms gebruiken mensen ze daarom niet, ook al hebben ze ze eigenlijk wel nodig.

proto2_at_ree_at_roo-expo

Prototype 2 was comfortabel, maar…

Mijn visie om beide problemen op te lossen realiseerde ik in mijn multiplex proefmodel van prototype 1. Dat eerste proefmodel was mooi, net een beeldhouwwerk, maar het hield geen rekening met mechanica. Toen we het prototype echt gingen bouwen, kwamen we allerlei problemen tegen. We moesten de breedte aanpassen zodat de wielen in de bochten niet klem kwamen te zitten tegen het frame. Door het aanpassen van de breedte veranderde de boogvorm naar de voorwielen, en die gaf de Alinker nu juist zijn coole uitstraling. Het prototype was bruikbaar, maar te smal. Toen we toegaven aan de mechanische noodzakelijkheden werd het model gewoonweg lelijk en was het geen beeldhouwwerk meer.

Het werd erg gemakkelijk om me een sufferd te voelen tijdens het bouwen van prototype 1. Hoe vaak ik niet tegen mezelf heb gezegd: “Waarom heb ik dat niet gezien?” Het eerste prototype demonstreerde overduidelijk de problemen met de wielen tijdens het maken van bochten. In mijn hoofd was het een perfect idee, maar toen Toby en ik het eenmaal gingen bouwen, kwamen we allerlei mechanische en ontwerpproblemen tegen. Het was een heel proces om die nieuwe problemen op te lossen.

Ik wilde per se het uiterlijk bouwen dat ik in mijn hoofd had. Dus ik ging terug naar de tekentafel om opnieuw te kijken naar de relatie tussen een fraai uiterlijk en praktische vormgeving. Ik maakte de boogvorm weer groter en veranderde de positie van de wielen door twee voorvorken te maken die uit het frame tevoorschijn kwamen. Ik weet niet meer hoe vaak Toby me verteld heeft dat deze veranderingen pure dwaasheid waren. Hij had een vreselijke hekel aan ontwerpers die hem wel even kwamen vertellen wat hij moest doen. Hij werd behoorlijk cynisch in deze periode. Ik hoor hem nog zeggen: “@#$!**&% Barbara, wat denk je wel niet!”

Toby haatte prototype 2. We experimenteerden met de besturing. We ontwikkelden het scharnier in het frame zodat je het kon dubbelklappen. Het resultaat was dat we een zeer comfortabele Alinker hadden die totaal niet prettig stuurde. Hij was lelijk en groot en belachelijk. Ik verdenk Toby ervan dat hij hem expres lelijk heeft gemaakt om zijn gelijk te bewijzen. En ik denk dat hij me te veel in rekening heeft gebracht voor zijn werk aan prototype 2 en misschien verdiende ik dat ook wel. Waarschijnlijk is Toby het niet met me eens omdat ik denk dat hij me eigenlijk drie keer zoveel in rekening had willen brengen voor alle hoofdpijn die ik hem bezorgd heb.

proto2-booth-at-ree_at_roo_expo-1We namen prototype 2 mee naar de Ree at the Roo (de Rehabilitation Equipment Expo in de Olympic Oval in Richmond, British Columbia, in september 2012). En ondanks alles reageerden mensen heel positief! Toby maakte het waar, ook al had hij gelijk, het was compleet idioot. Opnieuw zag ik in dat je leert dat je een heleboel stappen moet nemen, waarbij je beetje bij beetje verandert wat niet werkt. Als je één onderdeel aanpakt, verandert dat weer iets anders en ja hoor, dan heb je weer een nieuw probleem. Het is vreselijk lastig om alles vooruit te zien. Als ik nu kijk naar de foto’s van prototype 2 schaam ik me. Maar ik weet nu uit de grond van mijn hart dat het maken van prototypes van levensbelang is om alle problemen die je tegenkomt te overwinnen wanneer je een nieuw product maakt.

Geschreven door Barbara Alink, ontwerper van de Alinker

Eerdere posts over dit onderwerp:

Het ontstaan van de R-volution en het allereerste prototype

The Conceptual Phase of One Plus One is Two

 

 

Terug naar het overzicht >

Met de Alinker R-volution het bos in

Overig

Renée stuurde het verhaal over één van haar recente wandelingen met de R-volution.

“Ik ben met de Alinker R-volution het bos in gegaan. We reden over een pad met naalden van lariksen of sparren. Het was vlak, dus dat was geen probleem.

In dit bos waren ook wat hellingen. De hellingen waren geen probleem (maar mijn conditie wel :D ). We passeerden een oudere vrouw met een rollator die met moeite een helling op kwam en raakten in gesprek met haar en een andere vrouw die bij haar was. Ze vonden de Alinker erg mooi en merkten ook op hoeveel makkelijker je ermee kunt lopen.

Toen ik haar inhaalde, zittend op de Alinker R-volution, bedacht ik me weer dat de Alinker erg veel voordelen heeft. Hij geeft veel meer steun dan een rollator waardoor je voeten veel minder gewicht hoeven te dragen. De vrouw merkte ook op dat de wielen van haar rollator veel kleiner waren waardoor ze er moeilijker mee kon sturen.”

Renée

Bekijk de video:

Goed gedaan Renée!

Wij bij Alinker Inventions horen graag dit soort verhalen van avontuurlijke R-volution gebruikers zoals Renée. We willen ons product graag verbeteren en zo goed mogelijk aanpassen aan de gebruikers zodat het rijden op de R-volution nog leuker en beter wordt.

Renée meldde ook nog dat het prototype dat ze gebruikt het beste werkt op een glad oppervlak met weinig oneffenheden. Sommige paden waren te ongelijk om over te rijden. Het huidige model van de Alinker R-volution heeft een bredere wielbasis waardoor hij stabieler is. Maar dank zij Renées verhaal werken we aan een stoerder Alinker-model voor gebruik op ongelijkere paden en grotere hellingen. We vinden het een geweldig idee!

Renée merkte ook nog op dat de R-volution eigenlijk een luchtband als achterwiel zou moeten hebben zodat hij gemakkelijker rijdt en meer comfort geeft. Het huidige model heeft gelukkig al een luchtband als achterwiel en we werken nog aan andere wijzigingen die het comfort nog groter moeten maken.

We hopen op meer feedback van onze gebruikers, zeker over de uitdagingen die jullie op je pad vinden, want we willen jullie steunen bij een actieve lifestyle. Ga zo door!

 

Terug naar het overzicht >

The R-volution-the Conceptual Phase and First Prototype

Design

Many people have been asking how the idea for the Alinker came about. I like to preface my answer to this question with a story about my mom. When she was near to the point of needing a walking aid she said “One day I will have to use one of those, (pointing at a rollator) but over my dead body!”  This made me curious, what was wrong with a rollator?

In the discovery process that followed I identified many problems with walking aids and combined all the solutions to these problems to come up with the design of the Alinker R-volution. But it did not happen overnight.  It took building 9 prototypes to get the final product. I will be sharing some of the earlier versions so you can get an idea of the design process and understand how the product evolved.

drawing_kids_alinker

Early drawing of the Alinker

Early on in the conceptual phase I sketched, then made mock-ups out of cardboard, and then plywood because  I know how to work with wood.  Eventually, as the idea took shape, I knew I needed a prototype made out of aluminum to test the concept. I asked people in bike shops around the Vancouver BC area if they knew anyone who could build a prototype. I was sent to Toby at Toby’s Cycleworks.

Now I had a full time job, and not much money to fund this project. So I did what I could, which was to pester Toby. Everyday after work I would go to the Cycleworks. I liked all the machines and the smell of his workshop, like the smell of oil dispersed in water used when you drill holes in metal.  The shop was outfitted for welding, the guys built jigs for various projects and had to pay attention to tiniest parts in great detail. I liked the organization, and the sheer beauty of turned, unpolished metal.  The 3 guys in the shop were in their element. They were all very good at what they were doing, and I admired that.

What I did not know then but found out later was that Toby initially thought I was a crackpot. He later told me “We always get fruitcakes in the shop with crazy ideas. They ask us to make something that is a lot of work for us…. are you out of your mind?”

alinker_plywood_mockup_oct2011

Plywoon model of the Alinker R-volution Prototype 1

What I did understand was that at first he did not see the great product in the drawings and models I brought. However I did. I really believed I had a great idea so I persisted. I bugged Toby and his crew. I made more sketches. I illustrated the problem of how the wheels needed to be connected to the frame. I forced them to think about it. I had no budget and they knew that. This went on for months. Then finally he started to put some stuff together. It was late in the fall of 2011 when I told him “I want to take a finished prototype home for my mum to try at Christmas.” All the talk and messing around materialized, resulting in prototype one which went to the Netherlands with me at Xmas 2011. It cost $2500 dollars, which I thought at the time was a lot of money.

alinker_prototype1_tom

Tom on the first Alinker Prototype

When I got there my mom’s friend  Tom tried it. Tom is age 86  and had not run in 20 years. When he saw the prototype he turned his hat around backward jumped on it and took off running. It was in that moment I knew that the Alinker R-volution was much more than a device to help my mom walk. When I returned home I started working on it in earnest. I thought, ‘this is fantastic. I just need to work it out a little bit and we will be done.”  I was enthusiastic as my dream was beginning to come alive but, did not yet understand the process of improving a succession of prototypes. In all, 8 more prototypes were built, but more on that later.

 

Terug naar het overzicht >

Wat is dat nieuwe ding, die Alinker R-volution?

Alinker Launch Nieuws

We hebben geweldige reacties gekregen van allerlei mensen nadat we nieuwe video’s hebben gepubliceerd van de Alinker R-volution. Omdat hij zo nieuw is, weten veel mensen nog niet wat ze ervan moeten denken. Voor wie is de Alinker? Wat kun je ermee doen? Het is logisch om hem te vergelijken met iets dat mensen al kennen. Lijkt hij meer op een fiets, of toch meer op een rollator?

In de praktijk is de Alinker heel anders dan zowel een fiets als een rollator. Wij vinden dat hij een leuke en coole manier is om je voort te bewegen. De Alinker is zo ontworpen dat mensen met verschillende lichamelijke mogelijkheden langer actief kunnen blijven en de dingen die ze leuk vinden makkelijker kunnen doen. Hoe en waarvoor je een Alinker gebruikt laten we aan je eigen verbeeldingskracht over.

Veel mensen zien de mogelijkheden meteen. Hier is een lijstje van de toepassingen die mensen al bedacht hebben voor de Alinker R-volution:

• Sneller en verder kunnen lopen
• Voldoende snelheid maken voor een cardio-workout
• Verschillende oefeningen kunnen doen, omdat de R-volution weer andere spiergroepen aanspreekt dan lopen
• De mogelijkheid om je handen vrij te hebben tijdens het winkelen en de bovenste schappen te kunnen bereiken (in tegenstelling tot wanneer je gebruik maakt van een rollator of rolstoel)
• Lastige oppervlakken als keien, gras en stoepranden zijn veel makkelijker te passeren
• Op ooghoogte zijn met anderen
• Mensen die gezonder van lijf en leden zijn makkelijker bij kunnen houden
• Je niet anders of gehandicapt voelen

Sommige mensen zeggen dat ze geen vervanging voor hun rollator willen of nodig hebben. Wij zien de Alinker R-volution niet zo zeer als een vervanging voor een rollator (of een ander hulpmiddel dat nuttig voor je is) maar meer als een aanvulling op wat je al hebt. De R-volution vangt een groot deel van je gewicht op waardoor lopen makkelijker wordt. Omdat hij drie wielen heeft biedt hij stabiliteit voor mensen die evenwichtsproblemen hebben, zodat ze zich veiliger kunnen bewegen. De Alinker is alleen een alternatief voor een rollator als je geen rollator wilt gebruiken.

alinker-e1393227349853

Alinker R-volution met fietsaccessoires

Andere mensen zijn bang dat de Alinker hen lui maakt, omdat hij hun gewicht vermindert terwijl ze oefenen. Als je kunt wandelen zonder hulpmiddelen raden wij dat zeer zeker aan. Als je niet goed kunt lopen, of je kunt wel lopen maar je wilt sneller of verder kunnen, dan zou je de Alinker R-volution eens moeten proberen.

Voor het gebruiken van het Alinker R-volution moet je uit je stoel komen. Rijden op een Alinker is leuk! We garanderen je dat je op een Alinker beslist niet passief zit. Je moet je benen gebruiken om vooruit te komen. Wat wij willen bereiken met de Alinker is dat iedereen meer in beweging komt, onafhankelijk van hun conditie of lichamelijke gesteldheid.

We nodigen je graag uit om de Alinker zelf te proberen en je eigen conclusies te trekken. Je kunt alleen uitvinden wat hij voor je kan doen als je het zelf probeert.

 

Terug naar het overzicht >
 
 

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU