Veelgestelde vragen (FAQ)

Behind the scenes, Design, Filosofie

Spring naar de Nederlandse versie

Nederlandse versie

Kan ik er een kopen? Wanneer zijn ze verkrijgbaar?

Ja, je kunt er binnenkort een kopen! De pre-sales beginnen in september voor Nederland. Geef je email adres op via de HOME pagina zodat we je op de hoogte kunnen houden van data voor de lancering en start van de pre-sales.

De eerste Alinkers zijn einde 2014 verkrijgbaar in Nederland, daarna zullen ze ook in de omringende Europese landen en Canada beschikbaar komen.

In eerste instantie zullen Alinkers verkrijgbaar zijn in de framemaat medium. Deze is geschikt voor mensen tussen 1m65 en 1m80. De kleinere en grotere framematen zullen spoedig daarna verkrijgbaar zijn.

Hoeveel kosten ze?

De adviesprijs voor de Alinker R-volution is €1499.

Hoe zit het met mandjes, licht en reflectors?

De Alinker beschikt standaard niet over deze accessoires, maar je kunt er zelf natuurlijk van alles aan toevoegen. In principe zijn fietsaccessoires ook geschikt voor de Alinker. We zijn bezig met het ontwikkelen van speciale accessoires voor de Alinker R-volution, zoals stuurtassen, mandjes, voetsteunen, krukhouders en dergelijke. We horen graag jullie ideeën en wensen hiervoor. Het assortiment aan accessoires zal groeien door de wensen en behoeften van onze klanten. We denken aan verschillende productlijnen.

Komt de Alinker er ook in kindermaten?

Jazeker, we zijn bezig met het ontwikkelen van een kinder-Alinker. Kinderen reageren zeer enthousiast op de Alinker, dus dit heeft alle aandacht van onze ontwerpers en ontwikkelaars. Er komen drie verschillende framematen voor kinderen. Hou onze website in de gaten voor de verkrijgbaarheid.

Kan mijn moeder, die Parkinson heeft, hem gebruiken?

De eerste tests door mensen met Parkinson zijn positief verlopen. Nu is iedereen anders en er zijn wel een paar algemene aanbevelingen waar mensen aan moeten voldoen.

Dit zijn enkele vaardigheden waarover mensen die een Alinker willen gebruiken moeten beschikken:

• Enigszins kunnen lopen d.w.z. controle hebben over hun benen
• Op- en af kunnen stappen d.w.z. een been over het zadel kunnen tillen
• Tussen de 1m65 en 1m80 lang zijn voor het medium frame
• Zich bewust zijn van de omgeving
• Hun beperkingen kennen; veiligheid staat voorop

Welke maten zijn er, hoe groot moet je zijn?

Small: 1.45m – 1.65m
Medium: 1.65m – 1.80m
Large: 1.80m – 2.00m

Zit er een parkeerrem op?

Uiteraard! De R-volution is standaard uitgevoerd met een rem op het achterwiel en een blokkeerstand op de remgreep.

Kan ik hem naar mijn behoefte aanpassen? Stuur, zadel?

Ja, je kunt elk fietszadel gebruiken en het stuur uitwisselen. Onze ontwerpers/ontwikkelaars zullen ook inspelen op de feedback van de gebruikers door nieuwe ontwerpen en aangepaste Alinker-accessoires. Stuur ons je ideeën en suggesties voor nieuwe producten. We zijn ook bezig met het ontwikkelen van speciale Alinker R-volution zadels voor optimaal comfort tijdens het gebruiken van de Alinker R-volution.

alinker-e1393227349853-295x300

Alinker R-volution met fietsaccessoires.

Is geel de enige kleur?

De eerste orders komen alleen in geel. Zogauw we grotere aantallen kunnen bestellen is de Alinker R-volution verkrijgbaar in drie kleuren. Mensen die niet bang zijn om op te vallen kunnen kiezen voor de warme gele kleur. Mensen die meer voelen voor de traditionele gouwe ouwe Nederlandse fiets kiezen voor de dieppaarse/aubergine versie en mensen die een meer hightech look willen, kunnen kiezen voor geborsteld aluminium met een doorzichtig vernis.

Hoe zwaar Is de Alinker?

Hij weegt 12 kilo, en is opvouwbaar.

Past hij in mijn auto?

Zeer waarschijnlijk wel, al is dit natuurlijk afhankelijk van de auto waarin je rijdt. De R-volution opvouwbaar en kun je dus inklappen; de wielen zijn er eenvoudig af te klikken en ook de zadelpen kun je makkelijk verwijderen. Daardoor is hij makkelijk uit elkaar te halen, op te klappen en te vervoeren.

Is de rem wel krachtig genoeg?

De standaard achterrem is uitstekend geschikt bij normaal gebruik. De Alinker R-volution moet je bijvoorbeeld niet gebruiken om van heuvels af te racen. Het is niet verstandig om harder te rijden dan 5 km/uur. Optioneel zijn voorremmen, trommelremmen die gemonteerd worden in de afklikbare voorwielen. Deze zitten niet op de standaard Alinker R-volution.

Hoe kan ik hem op slot zetten?

Je kunt de Alinker op slot zetten met elk verkrijgbaar fietsslot, beugel, ketting of kabel.

 

Terug naar het overzicht >

Maak kennis met Suzanne

Overig
suzanne

Meet Suzanne, Alinker Ambassador

Mijn naam is Suzanne en ik ben bijna 50 jaar jong. Ik woon en werk in de randstad. Na een ongeluk heb ik een paar maanden op bed gelegen met pijn in één been als gevolg van een beknelde zenuw. Ik kreeg last van zenuwprikkelingen die erger worden door schokken of trillingen. De leenrolstoel die je 6 maanden kunt krijgen beviel niet want heeft geen vering / demping, geen luchtbanden en het kussen biedt geen ondersteuning bij het zitten waardoor mijn klachten verergerden.

Op zoek naar een loophulpmiddel waarmee ik mij zelfstandig kan vervoeren en boodschappen kan doen, kwam ik in Nijmegen terecht bij Pon Revalidatietechnieken. Daar heb ik een loophulpmiddel van Peereboom getest dat meer geschikt is voor binnen en zag daar het prototype van de Alinker. Ik zag meteen: dit is wat ik zoek. Een loophulpmiddel waarmee ik buiten kan lopen terwijl een groot deel van mijn gewicht op het zadel kan rusten. De houding rechtop is voor mij een veel gezondere en aangenamere houding dan zitten en mij met de hoepels van de rolstoel voortbewegen. De Alinker nodigt uit tot vaart maken met een snelheid tussen wandelen en fietsen. Sporten waarbij je met je been of benen beweegt betekent dat je hart en longen aan het werk moeten en dat is heel goed voor je gezondheid. Het is heerlijk om in de duinen en het bos te kunnen wandelen.

Door het sportieve uiterlijk krijg je van jong tot oud positieve reacties. Daarnaast merk je dat je in de rolstoel wordt benaderd als een invalide en op de Alinker niet. In de rolstoel kreeg ik in de supermarkt automatisch hulp aangeboden en ging iedereen voor mij opzij. Met de Alinker wek je de indruk dat je niet invalide bent en dus ook geen hulp nodig hebt. Dat betekent ook dat je in gebouwen even moet wachten totdat je de aandacht krijgt zodat je kunt uitleggen waarom je met de Alinker naar binnen gaat. Tot nu toe heb ik alleen begrip ervaren. Als ambassadeur wil ik graag bijdragen om de Alinker te positioneren bij gebruikers en organisaties en dan weet ik dat ik veel mensen gelukkig ga maken.

 

Terug naar het overzicht >

Dynie en Bert op de R-volution

Ambassadeurs
dynie-and-bert-ride-the-r-volution

Dynie en Bert bij  CODA in Apeldoorn

De Alinker R-volution komt eraan! Eindelijk kunnen we  je laten zien waaraan we meer dan 2 1/2 jaar gewerkt hebben. Ons team is achter de schermen bij elkaar gekomen om hun visie te delen. Ons doel is om optimale gezondheid en welzijn te ondersteunen door middel van betrokkenheid bij de samenleving. Vandaag hebben we de videobeelden en foto’s van de Alinker R-volution, onze eerste product, vrijgegeven!

De R-volution maakt iedereen weer gelijkwaardig, of je nu in een rolstoel zit of gebruik maakt van een rollator. Waardoor mensen die slecht ter been zijn en mensen die geen loopproblemen hebben weer gezamenlijk op stap kunnen. Iedereen die de Alinker heeft gebruikt vindt het een geweldige ervaring! De R-volution is een innovatieve manier van lopen voor iedereen die kiest voor een gezonde en actieve leefstijl.

Met de Alinker R-volution kun je weer samen activiteiten ondernemen, zoals museumbezoeken. Ambassadeurs Bert en Dynie genieten al weer met volle teugen van alles wat nu weer mogelijk is. Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft er alles aan gedaan om het museum  toegankelijk te maken voor mensen die slecht ter been zijn. Ze zijn bijzonder enthousiast en horen van de bezoekers dat een Alinker comfortabel is en bewegingsvrijheid biedt. Als je het Stedelijk bezoekt probeer dan de Alinker R-volution eens.

We ontdekken nog steeds nieuwe toepassingen voor de R-volution. Zoals Eric van Rosiir zo mooi heeft gezegd: “Onze eerste indruk was dat het een apparaat was voor mensen met mobiliteitsproblemen, maar er is duidelijk meer aan de hand! Wat dacht je van hardlopen? Trainen en plezier hebben tegelijkertijd! Voor de moderne “Urban” maar ook voor de sporter, de mindervalide, de innovatieve woon-werker, voor veel mensen is de R-volution dé oplossing!” Cool!

Kijk op de website en laat ons weten wat je ervan vindt. Wees een deel van de R-volution en meld je aan voor updates op de Alinker Insider !!

 

Terug naar het overzicht >

 

Onze ambassadeur Dynie stelt zich voor

Ambassadeurs, Het team
dynie

Dynie, Alinker R-volution Ambassador

Mijn naam is Dynie Schuurman, ik woon en werk in het midden van Nederland. In maart 2013 fietste ik naar mijn werk en werd aangereden door een vrachtwagen; ik fietste in zijn ‘dode hoek’. Een afschuwelijke ongeluk, wat na veel operaties resulteerde in een dubbelzijdige beenamputatie, een onderbeen en een bovenbeen. Behalve erg dankbaar dat ik het had overleefd en een diep en overweldigend gevoeld ‘Ik ben er nog!!’, (waarmee ik mezelf en de ander bezwoer dat ik ook zonder benen Dynie zou zijn en blijven) was het hard werken. Genezen, revalideren, opnieuw leren lopen, nu op protheses, met krukken. Of voortbewegen in de rolstoel. Iedereen die dit korte of lange tijd heeft meegemaakt, zelf of in de nabije omgeving, weet hoeveel beperkingen dat met zich meebrengt in het dagelijks leven.

Op een zonnige dag bezocht ik met mijn man de Levenstuinen in Voorst; daar ontmoette ik Barbara, mèt de Alinker. Vervolgens kwam alles in een stroomversnelling; ik mocht het prototype uitproberen, eerst in het revalidatiecentrum, later ook thuis. De wereld ging opnieuw voor me open; op stahoogte veilig over de markt kunnen, elke pinautomaat kunnen bedienen, Alinker-wandelen naast mijn dierbaren, mijn vrienden, ze op stahoogte een knuffel kunnen geven. Een museum op stahoogte kunnen bezoeken. In een redelijk vlot tempo van A naar B kunnen gaan; ik kan maar één been gebruiken waar ik mee step en dat gaat prima.

Over niet al te lange tijd zal ik mijn werk weer hervatten; een gebouw met lange gangen. Ook daar zal de Alinker een uitkomst voor me zijn. Het houdt me uit de rolstoel, maakt dat ik in beweging blijf.

Ik ben reuzeblij en trots dat ik ambassadeur voor the Alinker mag zijn!

 

Terug naar het overzicht >

Renée en de R-volution gaan naar Den Haag

Ambassadeurs

photo-157a
Zoals ik al eerder schreef heb ik vandaag de Alinker meegenomen op zijn allereerste treinreis. Ik was een beetje zenuwachtig omdat ik niet wist hoe de mensen van de NS zouden reageren. Maar alles ging prima. Ik kreeg de Alinker makkelijk de trein in. Hij is niet zo zwaar dus ik kan hem zelf de trein in tillen. Overigens kreeg ik ook vaak hulp aangeboden van andere passagiers en van een conducteur.
the-alinker-goes-to-the-hague-e1392614244880
Ik ondervond eigenlijk geen problemen. Tenminste, als je de kapotte lift in Arnhem niet meetelt. Gelukkig hoefde ik alleen de trap àf met de Alinker… En het was geweldig om te zien hoe mensen reageerden op de Alinker. Hee, wat is dat? Dat is een handige fiets! Ik raakte in gesprek met een medereizigster die wilde weten wat het is en wat je ermee kunt doen. Ik benadruk altijd dat hij niet alleen handig is en mij de vrijheid geeft om overal zelfstandig heen te reizen, maar vooral ook leuk!

Ik reisde van Nijmegen naar Den Haag en dat betekende dat ik in vier treinen terechtkwam. Vier verschillende types treinen. Ik zocht overal de fiets- en rolstoelingangen op. In sommige treinen moest ik in de gang zitten, maar er waren ook treinen met een rolstoelplaats in de coupé zelf.

Ik had in Den Haag een vergadering in het gebouw van de Tweede Kamer. Dat betekende dat ik door een beveilingscontrole moest met de Alinker. Alweer geen probleem, ik mocht zelfs op de Alinker door het poortje rijden. Daarna werd ik nagekeken met een handscanner, die natuurlijk afging vanwege mijn heup :) Ik had geen problemen in het gebouw zelf. Ik kon overal goed komen. Ze hebben er liften en invalidentoiletten en ik kon daar zonder problemen gebruik van maken. In het zaaltje waar we moesten zijn vroeg de bewaking wel of ik de Alinker achteraan in een hoek wilde zetten, voor het geval dat de zaal snel ontruimd moest worden in geval van nood. Maar ik mocht overal komen. En ze hebben er geweldige gladde vloeren, daar kun je prima vaart op maken! :)

Alles bij elkaar genomen verliep mijn reis prima. Mensen leken meteen te begrijpen dat ik de Alinker nodig heb om me te verplaatsen. Ze openden deuren voor me, hielpen me en gingen uit de weg als dat nodig was. Ik kreeg verraste blikken, mensen die nog eens omkeken: zag ik daar nu wat ik dacht dat ik zag? De dapperen onder hen lachten naar me en vertelden me dat ze het een handige fiets vonden. Mensen kwamen op me af en vroegen naar de Alinker. Voor zichzelf of voor anderen die er profijt van zouden kunnen hebben. Ze wilden weten wat hij kost en waar je hem kunt kopen. Ik moest ze nu nog vertellen dat ze geduld moesten hebben, maar binnenkort kunnen we een heleboel mensen blij maken met de Alinker!

 

Terug naar het overzicht >

Rosiir koopt de allereerste Alinker R-volution

Alinker Launch Nieuws, Onze klanten

rosiir
Rosiir is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve producten, dat is de sterke kant van Rosiir. Wij waren dan ook meteen enthousiast over de Alinker R-volution! Fantastisch wat een goed product en wat een goed idee! Eerste indruk is dat het een product voor mindervaliden is, maar voor degene die verder kunnen kijken is het meteen duidelijk dat dit meer is dan dat! Aerostuurtje erop en gaan! Wat dacht je van hardlopen met 20 km/u! Dat is trainen en genieten!
Maar ook voor mindervaliden is dit geniaal. Zitten in een rolstoel heeft zoveel beperkingen, al was het alleen maar dat je niet op ooghoogte bent met de rest van de wereld. Met de Alinker R-volution ben je dat wel! Ook ben je hierdoor minder afhankelijk doordat je je beter en makkelijker kunt verplaatsen.
Kortom, voor de moderne “Urban” maar ook voor de sporter, de mindervalide, de innovatieve woon-werker, voor veel mensen is de R-volution dé oplossing! Rosiir is, zoals u gewend bent van ons, de allereerste klant van de Alinker. Zowel Rosiir als de Alinker Inventions zijn hier trots op.”

 

Terug naar het overzicht >

Renée gaat de stad in met haar Alinker R-volution!

Ambassadeurs

alinker-r-volution-testcase
Omdat mijn heup zich gedraagt alsof hij twee keer zo oud is als ik – en me daardoor nogal wat pijn bezorgt – ben ik op mijn Alinker de stad in gegaan vandaag. Mijn zoon van 13 ging mee. Hij merkte op dat ik op de Alinker een stuk sneller ben dan gewoon lopend!

We gingen verschillende winkels in en ik ondervond geen problemen met binnenkomen, rondrijden of bij toonbanken komen. We kregen veel nieuwsgierige blikken en een paar mensen kwamen naar me toe om te vragen wat dat voor een geweldige fiets was en waar ze er eentje konden kopen. Ze vonden hem super! Ik moest ze vertellen nog even geduld te hebben omdat hij nog niet te koop is en ik heb ze de link naar de website gegeven.

Rijden op de Alinker is fantastisch en het is geweldig om de reacties van mensen te zien. Ik moet toegeven dat ik altijd met een lach rondrijd – het is zo leuk! – en ik denk dat mensen me daarom aanspreken. Het verschil met zitten in een rolstoel is enorm, omdat mensen dan de neiging hebben van je weg te kijken. Nu kijken ze me op ooghoogte aan, lachen terug naar me en je hoort ze zeggen wat een coole fiets de Alinker is.

Volgende week moet ik naar Den Haag. Ik denk erover om met de trein te gaan, mèt de Alinker. Dat wordt een mooie test. De Alinker kan worden opgeklapt dus ik moet ermee in de gang kunnen zitten, net als iemand met een vouwfiets. Hopelijk zetten ze me niet uit de trein!

 

Terug naar het overzicht >

Barbara Alink- De uitvinder van De Alinker Inventions

Overig

barbara-alink

Mijn naam is Barbara Alink. Ik ben geboren in Nederland en ik ben architect. Van 1998 tot 2008 heb ik gewoond en gewerkt in Afghanistan, Darfur-Soedan, Kosovo, Ethiopië, Kenya en Indonesië, voornamelijk als coördinator bij herbouwprojecten en het opnieuw opbouwen van scholen op het platteland. Het viel me bij mijn werkzaamheden vooral op dat het grootste probleem was dat donaties vaak niet aansloten bij waar nu echt behoefte aan is in de dorpsgemeenschappen. De donaties leken vooral af te hangen van de behoeften van de organisaties die ze gaven, waardoor het in mijn ogen onmogelijk was om het werk te doen op de manier waarop ik het zou willen.

Sinds ik in Canada woon heb ik een visioen van een bedrijf dat voldoende financiën zou kunnen opbrengen om een stichting te ondersteunen, zodat ik scholen kan bouwen zoals ik vind dat ze gebouwd moeten worden. Wat ik heb geleerd is dat het noodzakelijk is om bij internationale projecten de mensen voor wie ze bestemd zijn te betrekken. Een geslaagd project laat de lokale bevolking deelnemen, gebruikt lokale kennis bij het bouwen en zorgt ervoor dat lokale experts en het project zelf de bevolking de nodige kennis en vaardigheden bijbrengen. Door deze insteek bevorder je dat mensen trots op het project worden, dat ze ervan profiteren doordat ze zelf meewerken en hierdoor het project duurzaam maken, waardoor het project ook in stand blijft. Je hoeft geen rekening te houden met wat de donateurs belangrijk vinden, of met politiek.

Door mijn werk in oorlogsgebieden heb ik gezien wat de gevolgen van landmijnen zijn. Niet alleen voor de mensen die er gewond door zijn geraakt, maar ook voor hun familie. Zoals kinderen die een ouder met geamputeerde ledematen in een aftandse rolstoel rondduwen, bedelend om wat geld, waardoor er geen tijd is voor school.

Mijn moeder wees op een dag naar een rollator en zei vol walging “Ooit zal ik zo’n ding nodig hebben. Nou: over mijn lijk!”. Toen realiseerde ik me ineens dat ik een nuttig doel had gevonden om met mijn visioen te combineren.

Mijn doel werd een apparaat te ontwikkelen waarmee mensen kunnen lopen, dat zó cool is dat het stempel “gehandicapt” wegvalt. Ik wilde een apparaat ontwikkelen dat door iedereen gebruikt kan worden, mensen die kunnen lopen, maar hulp nodig hebben om verder en sneller te lopen; maar ook mensen die nauwelijks kunnen lopen, zoals de mensen met een amputatie die ik in Afghanistan ontmoette. Ik wilde een apparaat ontwikkelen dat de verschillen tussen mensen wegneemt, zodat mensen met verschillende mogelijkheden makkelijker tijd met elkaar kunnen doorbrengen en waardoor mensen met bewegingsbeperkingen meer vrijheid en onafhankelijkheid zouden krijgen.

En zo, na 11 prototypes, werd de Alinker R-volution geboren. De Alinker R-volution is er voor iedereen die een actief leven wil leiden, onafhankelijk van beperking, ziekte, handicap of leeftijd.

Ons bedrijf doneert 1 op elke 100 Alinker R-volutions aan slachtoffers van landmijnen, gewonde veteranen of geamputeerden in Afghanistan en 5% van de winst gaat naar scholing voor meisjes. Voor meer informatie, zie ons Alinker Invention’s R-spect programma. Zoals je ziet: samen bewegen wij beter!

 

Terug naar het overzicht >

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU