Ontmoet Renée!

Ambassadeurs

renc3a9e

Mijn naam is Renée. Ik ben 51 jaar en woon in Duitsland met mijn man en zoon. In 2007 ben ik vanuit Nederland, waar ik ben geboren en getogen, naar Duitsland verhuisd. Ik werk 4 dagen per week voor een energiebedrijf. Een paar jaar geleden kreeg ik problemen met lopen. Ik had veel pijn en al snel kon ik alleen nog maar met krukken lopen. Het bleek dat ik ernstige artrose in mijn heupen had. In 2012 heb ik links een nieuwe heup gekregen. Mijn rechterheup was er iets beter aan toe maar hij gaat wel achteruit. Ik kan lopen maar niet ver of lang.

En toen ontmoette ik de mensen van de Alinker via een wederzijdse vriendin! Ik mocht een Alinker proberen en ze vroegen me ambassadeur te worden. Ze gaven me een prototype en ik ging er de wijde wereld mee in. Ik heb erg veel plezier met en van de Alinker en ik geniet vooral van de vrijheid die hij me biedt. Ik kan er zelf op uit. Ik leg de Alinker in mijn auto en ik kan overal heen. Ik neem hem mee naar mijn werk, ik ga ermee in de trein. Ik heb niemands hulp nodig. Mensen zien me erop rijden en ze vertellen me hoe cool ze hem vinden en wat een briljante uitvinding het is. En dat is ook zo! Ik rijd er altijd lachend op rond. Het is zó leuk om erop te rijden! Ik wil als ambassadeur mensen vertellen wat de Alinker voor me doet en wat hij hun te bieden heeft: plezier, vrijheid en onafhankelijkheid.

 

Terug naar het overzicht >

Kunst versus design

Design

website

Veel mensen begrijpen kunst niet. Dit kan frustrerend zijn voor zowel de kunstenaar als kunstliefhebbers. Een van de verschillen tussen kunst en design is dat kunst niet hoeft te worden toegepast; het is een uitdrukking of een verklaring. Naar mijn mening ligt dat bij design anders omdat een designproduct aan een behoefte voldoet of in een product toegepast wordt. Aan design worden eisen gesteld, met daarbij de gebruiker in het middelpunt. Een goed ontwerp is gemakkelijk te begrijpen op een intuïtieve manier; je kunt het product aanvoelen en een oordeel vormen, gebaseerd op de eisen die jíj eraan stelt – als het een goed ontwerp is. Ik vind dat goed design mooi is als het geen overbodige versiering vertoont.

De eerste fase van “Eén en Eén is Twee”-design is de ontwikkelfase. Allereerst moet je de gebruiker en alle uitdagingen die de gebruiker ondervindt goed op een rijtje zetten, zodat je weet welke problemen het ontwerp moet oplossen. Ten tweede moet je de problemen die bestaande producten de gebruiker opleveren inventariseren. De combinatie van àlle oplossingen voor àl deze problemen levert uiteindelijk het perfect ontworpen product op.

 

Terug naar het overzicht >

Philosophy part 2

Filosofie

img_14891

One of the things we do at Alinker Inventions is team building.  We think that teams are, well…….cool. One of the essential ingredients in a great team is the curiosity necessary to bridge differences.  We like to emphasize putting heads together to achieve a common goal. In our team, everybody does a part and is valued for their contribution. Egos aside, work gets done from the heart and learning happens.

What we value most about teamwork is the richness our differences bring and the delight and surprise in what we are able to create. We love what we do.

 

Terug naar het overzicht >

Philosophy part 1

Filosofie

33_girls-in-school-3
The philosophy of the Alinker Inventions has developed over time like a well-seasoned soup. At the core of our philosophy is valuing people. Years of working with people internationally, providing assistance via disaster relief, has exposed me to many things. The observation that has impressed me most is that in times of great need people show the best of themselves. Solidarity is often triggered and accentuated by a crisis. It was in international work that I truly discovered first hand the beauty of people putting differences aside and working together.

All projects born at the Alinker Inventions function to provide people with the opportunity to be together…working, learning and playing, for in this is the heart of humanity.

 

Terug naar het overzicht >

The Alinker Inventions, Our Values

Filosofie

photo-158

The Alinker Inventions is a business built upon the deep-seated values of respect, dignity and freedom. We have the real needs of people at the heart of all products we design. Our ultimate goal with the Alinker is to create an experience for people of variable abilities such that they can be together with greater ease, affording each the opportunity to learn, grow and contribute.

Our primary assumption is that everyone deserves the right to a livelihood, no matter what his or her ability. Our differences are our strength and we are stronger together, sharing as a community. Everyone deserves to live free of stigma.

 

Terug naar het overzicht >
 
 

De Alinker® is een registered Trademark

Sluit je aan bij de R-volution - Schrijf in op de Alinker Insider

• Stijn Lauwen, VIDSTI producties • Website development: De Lijn

• The Alinker Europe B.V. • Dennenbosweg 145, 7556 CG Hengelo • KVK-nummer: 60646187 • BTW-nummer: NL853997974B01

Engels

MENU